Mesa 7.11 from source won't install

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read how to get help

Mesa 7.11 from source won't install

Postby cowfodder on Fri Sep 02, 2011 1:29 am

Ok, I'm at a loss here. I've been trying to install the Mesa 7.11 drivers from source on my Mint DE install and they just don't seem to want to install. I have all build deps, and they compile fine, but after a reboot glxinfo tells me I'm still on 7.10.3. I'm trying to install them with the linux-dri-x86 option to get S3TC working so I can play Eve via wine. I have libtxc_dxtn-1.0.1 installed from source already. The proprietary ATI drivers cause a system freeze on login, and CCP recommends the OS drivers with S3TC enabled. If anyone can give me a little nudge in the right direction I would really appreciate it.

System is a core i5-2500k with a MSI R5770 Hawk Radeon and 4 gigs of ram.

Thanks in advance!
cowfodder
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 24, 2011 7:32 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mesa 7.11 from source won't install

Postby sumski on Fri Sep 02, 2011 3:09 am

Did you remove mesa from repos? Where did you install compiled mesa? And, why didn't you backport mesa 7.11 from Sid , it would be much simpler, cleaner easier.
Acer Extensa 5630G - Core2Duo T5800 2GHz , 4 GB ram, Ati Mobility 3650.
OpenSUSE 12.1 KDE 4.7.3
Debian Sid KDE 4.7.1/2
User avatar
sumski
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Fri Nov 26, 2010 6:36 am
Location: Zagreb, Croatia

Re: Mesa 7.11 from source won't install

Postby cowfodder on Fri Sep 02, 2011 4:00 am

Wow, so now I feel like an idiot. I hadn't even thought of backporting them in from sid, but it worked. Needed to edit my xorg to force gallium, but I can now play Eve just fine. Thanks sumski!
cowfodder
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 24, 2011 7:32 pm


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests