Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby GeneC on Fri Oct 28, 2011 9:17 pm

wayne128 wrote:trying to figure out how to drag and drop ICON ???:idea:


To put an icon on the desktop?

I cant drag or drop either.
I can right click and make a launcher. :?:
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

LMDE (Cinnamon)
Debian (Gnome Shell 3.8.4 - Testing)
Siduction (XFCE -Debian SID)
Makulu 5 (XFCE-Testing)
User avatar
GeneC
Level 6
Level 6
 
Posts: 1460
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby GeneC on Fri Oct 28, 2011 9:22 pm

wyrdoak wrote:Well after all the updates, this is the only problem it gives me, but I don't use any encryption and haven't noted anything wrong yet for it not working.

sudo: pam_mount.c:417: modify_pm_count: Assertion `user != ((void *)0)' failed.
Aborted


I have no idea on that one. :?
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

LMDE (Cinnamon)
Debian (Gnome Shell 3.8.4 - Testing)
Siduction (XFCE -Debian SID)
Makulu 5 (XFCE-Testing)
User avatar
GeneC
Level 6
Level 6
 
Posts: 1460
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby zerozero on Fri Oct 28, 2011 9:45 pm

wyrdoak wrote: sudo: pam_mount.c:417: modify_pm_count: Assertion `user != ((void *)0)' failed.
Aborted

wyrdoak, are you using lightdm?
http://www.google.co.uk/search?q=pam_mount.c%3A417%3A+modify_pm_count%3A+Assertion+%60user&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&client=firefox-a
User avatar
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6435
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby wyrdoak on Fri Oct 28, 2011 10:16 pm

Sorry light dim not installed. I'm still trying to figure it out though.
-Dell Mini Netbook-Atom CPU-N270-1.60ghz; 16gbs mini ePCI PATA SSD
RAM- 1gbs-(Maya-Xfce) LInux 3.2.0.57-generic(i686)
SolydX (32bit)
User avatar
wyrdoak
Level 6
Level 6
 
Posts: 1310
Joined: Thu May 19, 2011 1:32 pm
Location: USA

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby wyrdoak on Sat Oct 29, 2011 12:03 am

I finally found what's wrong:

~ $ su
Password:
su: Authentication failure

sudo and gksu work but not su.


EDIT: also can't get to root in recovery mode.
EDIT: well I fix everything but the original problem :lol:

To enable root password:
sudo passwd root
enter new password and again to confirm.
-Dell Mini Netbook-Atom CPU-N270-1.60ghz; 16gbs mini ePCI PATA SSD
RAM- 1gbs-(Maya-Xfce) LInux 3.2.0.57-generic(i686)
SolydX (32bit)
User avatar
wyrdoak
Level 6
Level 6
 
Posts: 1310
Joined: Thu May 19, 2011 1:32 pm
Location: USA

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby wayne128 on Sun Oct 30, 2011 1:57 am

GeneC wrote:
wayne128 wrote:trying to figure out how to drag and drop ICON ???:idea:


To put an icon on the desktop?

I cant drag or drop either.
I can right click and make a launcher. :?:



Not really, since all icons appear already in application, what I was trying to do is drag icon to the top taskbar for ease of one-click-to-open-apps.
anyway figure that out, just drag from application whichever icon to the favorite on left hard side, it automatically appear on top taskbar..

thanks Gene
wayne128
Level 9
Level 9
 
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby GeneC on Sun Oct 30, 2011 8:04 am

wayne128 wrote: ......what I was trying to do is drag icon to the top taskbar for ease of one-click-to-open-apps.
anyway figure that out, just drag from application whichever icon to the favorite on left hard side, it automatically appear on top taskbar..

thanks Gene


Hi Wayne. :)

There is an 'extension' that puts 'favorites' (from Shell right hand 'launcher') on the panel.
Image

LOOK HERE :arrow: http://intgat.tigress.co.uk/rmy/extensions/index.html
Its a part of the 'Frippery extension package'.
So far, its the only way I know of to put application icons on the panel.

Oh! :oops: I think you already figured that out. :lol:
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

LMDE (Cinnamon)
Debian (Gnome Shell 3.8.4 - Testing)
Siduction (XFCE -Debian SID)
Makulu 5 (XFCE-Testing)
User avatar
GeneC
Level 6
Level 6
 
Posts: 1460
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby Gerd50 on Wed Nov 02, 2011 6:43 am

For me the debian gnome kræptuːl is working now. I installed the shell extensions from here

http://intgat.tigress.co.uk/rmy/extensions/index.html

the frippery 0.2.5.tgz. To enable the user theme extension i use this package

http://pkgs.org/fedora-15/fedora-i386/g ... h.rpm.html

Now i'm able to test gnome shell themes from deviantart and i like this theme

http://gnome-shell.deviantart.com/galle ... 2#/d3fyw84

Image

Uploaded with ImageShack.us

What i don't like is the colored notification area within the lower range of the screen. I would like to have it transparent,
red that i have to edit the gnome-shell.css but don't know and can't find informations what to edit :roll:

Is there somebody out there who knows what to do?

Edit: I have it, in the section 'Message Tray' i deleted the content and filled in the content from another theme with
transparency message tray.

#message-tray {
background-gradient-direction: vertical;
background-gradient-start: rgba(0,0,0,0.1);
background-gradient-end: rgba(0,0,0,0.8);
height: 34px;
color: white;

- hey, hey, where the smiley is, should be 8 :lol:
I believe in everything, except humans.

LM9, Debian Testing Xfce, Debian Sid Xfce - CPU/Amd64 2,6Ghz, Graphics/Nvidia 9600 GT, Sound/SB Audigy4 emu10K1
User avatar
Gerd50
Level 5
Level 5
 
Posts: 738
Joined: Wed Jul 22, 2009 3:42 pm
Location: Fishtown, Germany

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby GeneC on Wed Nov 02, 2011 11:55 am

Gerd50 wrote: ..........................
What i don't like is the colored notification area within the lower range of the screen. I would like to have it transparent,
red that i have to edit the gnome-shell.css but don't know and can't find informations what to edit :roll:

Is there somebody out there who knows what to do?

:


Gerd

Good luck in your efforts. Its beyond me. :(

==================================================

For those interested in the progress of Gnome 3.0/3.2 in Debian.
(therefore LMDE tracking Testing/SID)

Status of Gnome 3.0 in Debian
http://www.0d.be/debian/debian-gnome-3.0-status.html

Status of Gnome 3.2 in Debian
http://www.0d.be/debian/debian-gnome-3.2-status.html
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

LMDE (Cinnamon)
Debian (Gnome Shell 3.8.4 - Testing)
Siduction (XFCE -Debian SID)
Makulu 5 (XFCE-Testing)
User avatar
GeneC
Level 6
Level 6
 
Posts: 1460
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: Gnome 3 and Shell now being used by LMDE_SID

Postby Gerd50 on Wed Nov 02, 2011 8:32 pm

GeneC wrote:
Good luck in your efforts. Its beyond me. :(


Thank you Gene, i'm fine now with extensions and shell themes.

What i'm really missing is a working gnome alsamixer. The problem seems to be python-gobject and some girl stuff. If i want to
update it from experimental the gnome shell wants to be updated too. But the current version of python-gobject crashes
the shell :(
I believe in everything, except humans.

LM9, Debian Testing Xfce, Debian Sid Xfce - CPU/Amd64 2,6Ghz, Graphics/Nvidia 9600 GT, Sound/SB Audigy4 emu10K1
User avatar
Gerd50
Level 5
Level 5
 
Posts: 738
Joined: Wed Jul 22, 2009 3:42 pm
Location: Fishtown, Germany

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Previous

Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests