Use Squeeze X-Server over Testing in LMDE?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

Use Squeeze X-Server over Testing in LMDE?

Postby slyfoxy12 on Sat Jul 28, 2012 5:12 pm

Hi all,

My situation:

I've got LMDE installed on my machine, two monitors and an ATI graphics card (Radeon HD 5670) and basically installing the ATI drivers on my system works for one monitor or for dual monitors in mirror mode but sadly not for two screens aside (software won't let it do dual monitor), even with a single monitor the screen glitches, sometimes everything on screen disappearing (except desktop background) and then coming back after a number of seconds, or pix-elation occurring or sometimes a full crash of the windows system which requires me to reboot. My main thought, like most warnings are for graphic drivers with testing software is that they're usually not up to scratch with the x-server system so they're usually pretty buggy.

My question:

Can I include the squeeze repositories for LMDE and then put a preference to use the stable version of X-server to then install the ATI drivers against? Is this even a good idea, whats the fall out? I use cinnamon as my desktop enviroment at the moment, would I have to give that up?

All constructive answers are welcome!
Thanks,

Sly
slyfoxy12
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:50 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Use Squeeze X-Server over Testing in LMDE?

Postby benmajor on Fri Aug 24, 2012 6:38 pm

slyfoxy12,

I've been in the process of banging my head trying to get an ATI HD Radeon 6770 to work. Noticed your reply didn't get a response here. I was curious to know if you ever got what you needed working.

For me, so far, no joy. I'm currently working through the instructions at:

http://crunchbanglinux.org/forums/topic ... s-drivers/

Plz pray for me. ;/
benmajor
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 22, 2011 9:07 am


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests