"Unclaimed register" error during system boot

All Gurus once were Newbies
Forum rules

"Unclaimed register" error during system boot

Postby ku3i on Sun Mar 16, 2014 1:12 pm

Hi Folks,

I freshly installed LMDE and noticed the Error: "[drm:ivybridge_irq_handler] *ERROR* Unclaimed register before interrupt" twice during system boot.
Any recommendation how to search for the root of the problem?

Thanks and kind regards
ku3i
ku3i
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 16, 2014 1:05 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: "Unclaimed register" error during system boot

Postby xenopeek on Sun Mar 16, 2014 2:02 pm

Moved here as this is about LMDE and not about the main edition.

You would do an Internet search for that exact string you posted here, "[drm:ivybridge_irq_handler] *ERROR* Unclaimed register before interrupt". See if anybody else that has reported a problem that includes this message has something that matches up with your hardware. Try to focus on more recent messages. Anything older than 6 months is probably useless. Don't do a forum search--do an Internet search.

The error indicates a problem with your Ivy Bridge generation Intel CPU.

I've only spotted one other problem that seems to be related to yours: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1286192. If you also have a Lenovo IdeaPad Flex 14 notebook, or close to it?

LMDE now has a new enough kernel that you should normally not expect any problems with Ivy Brigde generation Intel CPUs. But notebook manufacturers are know to make life complicated :|
Image
User avatar
xenopeek
Level 23
Level 23
 
Posts: 18192
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: "Unclaimed register" error during system boot

Postby Ubulindy on Thu May 29, 2014 11:02 pm

I get that same exact error upon every boot. Ive just been ignoring it because my system is stable. Both cpu ( i7 ) and gpu ( nVidia gtx 770m ) work as expected. If you find a solution though, please let me know. BTW, mine is an MSI GT60. I had a look at that link, my system has never locked up.
“When the government’s boot is on your throat, whether it is a left boot or a right boot is of no consequence."
User avatar
Ubulindy
Level 2
Level 2
 
Posts: 56
Joined: Sun Mar 02, 2014 6:27 pm
Location: 127.0.0.1

Re: "Unclaimed register" error during system boot

Postby robire on Thu Jun 05, 2014 5:29 am

I'm using Intel NUC i3 processor, installed Linux Mint a few days ago and got the same message, actually I got it twice, so 2 rows with the same message.
robire
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Thu Jun 05, 2014 5:18 am

Re: "Unclaimed register" error during system boot

Postby gebeer on Sun Jun 08, 2014 5:45 am

Hello,

same problem here on a brandnew LMDE 201403 install.
My machine: cirrus7 nimbus
Board: Asus Q87T
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4690T CPU @ 2.50GHz
Host bridge: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)

Would really like to get rid off this message. What should we do? File a bug report?
gebeer
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 03, 2014 10:06 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests