System Monitor info about CPU activity incorrect ? [SOLVED]

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

System Monitor info about CPU activity incorrect ? [SOLVED]

Postby ron_h on Tue Apr 29, 2014 8:16 am

I just installed LMDE 201403 Cinnamon oln an Acer netbook which has an Atom Duo Core CPU - which System Info says is an Intel Atom CPU N570 1.66 Ghz x 2

However when I run System Monitor, in CPU History it gives % busy for CPU 1, CPU 2, CPU 3, and CPU 4. And if I watch it for a while, % varies for each of the CPUs.

My question is, what is System Monitor actually measuring ? At the moment, I must say it just makes me distrust anything that System Monitor displays :-)

Ron
Last edited by ron_h on Tue Apr 29, 2014 5:25 pm, edited 1 time in total.
ron_h
Level 3
Level 3
 
Posts: 180
Joined: Tue Apr 15, 2014 7:03 am
Location: Sydney, NSW, AU

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: System Monitor info about CPU activity incorrect ?

Postby eanfrid on Tue Apr 29, 2014 9:31 am

Hello,

Dual-core with 2 threads per core = 4 virtual CPUs :)
Main desktop: Debian GNU/Linux Wheezy 64bit - MATE 1.8.1
(i5 2400@3.7GHz - 16GB DDR3 - HD6770 w/radeon driver - SSD+RAID1)
Safer than Dropbox
User avatar
eanfrid
Level 7
Level 7
 
Posts: 1871
Joined: Mon Apr 30, 2012 2:49 am
Location: FR

Re: System Monitor info about CPU activity incorrect ?

Postby ron_h on Tue Apr 29, 2014 5:25 pm

Many thanks. I didn't know that :-)

Ron
ron_h
Level 3
Level 3
 
Posts: 180
Joined: Tue Apr 15, 2014 7:03 am
Location: Sydney, NSW, AU


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests