Autologin to LMDE - few problems with GUI [Solved]

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

Autologin to LMDE - few problems with GUI [Solved]

Postby Eko_taas on Sat Jan 08, 2011 3:18 pm

Trying to utilize LMDE (insteaded earlier Mint 9) as OS for our Media/tv-PC, but wondering few things (as in Mint 9 and 10 can do easy) - machines ON 24/7 and should be logged in with "standard"-user:

How to do work-arounds in LMDE:

1. In "Users and Groups" users Password selection "Don't ask for password on login" stays gray (=cannot select). I would like to "standard"-user

2. "Login Screen settings" / "Log in as" allows to select only main user (i.e. dropdown empty even if other users already activated and used).

Thanks
Last edited by Eko_taas on Fri Jan 28, 2011 9:28 am, edited 1 time in total.
Eko_taas
Level 2
Level 2
 
Posts: 75
Joined: Sat Jul 03, 2010 3:04 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Autologin to LMDE - few problems with GUI

Postby Eko_taas on Sat Jan 08, 2011 3:40 pm

3. When auto-connecting network-drive (with Gigolo as FTP), I cannot be found that as earlier "/home/usr/.gvfs (as in Mint 9 and 10). I can see them in Nautilus, but e.g. Miro would like .gvfs-solution....
Eko_taas
Level 2
Level 2
 
Posts: 75
Joined: Sat Jul 03, 2010 3:04 am

Re: Autologin to LMDE - few problems with GUI - selfsolved

Postby Eko_taas on Tue Jan 25, 2011 12:52 pm

Found reason for this strange behavior: I installed both LM10 (1st) and LMDE in same machine
- with same "/home"
- same Main_user name / psw
- same normal_user name / psw

Looks that things got messed up always on 2nd entry of normal_user (main user was working OK).

After using LMDE (only) in other machine, from now only diff. users to be used (just to be on safe side) resulting:
- Item 1 not changed (stays gray),
- item 2 now working (can select also other user than main_user), so also 1 OK.
- Item 3. solved (with BA-NAS110) BY using NFS (fstab and autofs5 as per other advice from gurus), so all can see network drives easily
Eko_taas
Level 2
Level 2
 
Posts: 75
Joined: Sat Jul 03, 2010 3:04 am


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests