[SOLVED] LMDE not keeping time correctly.

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

[SOLVED] LMDE not keeping time correctly.

Postby beantown on Wed Jan 12, 2011 1:54 pm

I am running a triple boot with XP, Mint Julia and now LMDE 32 bit version.

I have set the clock as "System Time" but every reboot puts it back to GMT time. :? I'm having the same issue with LMDE 64 bit also.

Anyone else have this issue as I have not seen it in the bug reports.

Thanks,
Shane
Last edited by beantown on Thu Jan 13, 2011 11:52 pm, edited 1 time in total.
beantown
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Thu Dec 02, 2010 12:52 pm
Location: BFE N.C.

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE not keeping time correctly.

Postby rivenathos on Wed Jan 12, 2011 2:10 pm

Have you installed " ntp " yet? That should sync everything. Linux likes the hardware clock set to UTC/GMT.
Debian 7 with GNOME 64-bit
User avatar
rivenathos
Level 6
Level 6
 
Posts: 1066
Joined: Wed May 06, 2009 7:32 am
Location: USA

Re: LMDE not keeping time correctly.

Postby sgosnell on Wed Jan 12, 2011 2:54 pm

See this page for a fix. Windows doesn't understand time the same way Linux does, so you have to change the way Linux stores the time, changing from UTC to local time.

The instructions on the page may not be clear, so to make sure you understand,
edit the file /etc/default/rcS, change the variable UTC to no.
is the relevant portion.
Asus eee-pc 900 w/ 32GB SSD.
sgosnell
Level 5
Level 5
 
Posts: 686
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:32 pm
Location: Baja Oklahoma

Re: LMDE not keeping time correctly. SOLVED

Postby beantown on Thu Jan 13, 2011 11:52 pm

Thank you Gents! :mrgreen: Dang 16 minutes after I post and I have an answer. This place is awesome!!!

Thanks again,
Shane
beantown
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Thu Dec 02, 2010 12:52 pm
Location: BFE N.C.

Re: [SOLVED] LMDE not keeping time correctly.

Postby sgosnell on Fri Jan 14, 2011 2:27 am

Two minutes on Google would have been quicker. But whatever works for you... :roll:
Asus eee-pc 900 w/ 32GB SSD.
sgosnell
Level 5
Level 5
 
Posts: 686
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:32 pm
Location: Baja Oklahoma


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Zill and 7 guests