Basic questions

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

Basic questions

Postby dxxvi on Sat Jan 22, 2011 8:11 am

Hi All,

I want to test LMDE but I don't have a spare machine and there are some tests that need a real machine (not a virtual one). So if you've ever tried the following things, could you let me know the answers? Thank you.

1. How much memory does LMDE use?
2. Can the latest VirtualBox from virtualbox.org be installed on LMDE?
3. Can we use the Elementary theme?
4. Can we use dockbarx?
5. Does the broadcom wireless NIC work?
6. Does it support dual monitor mode?
7. Can we install nautilus elementary there?
8. Do you feel it's faster than Ubuntu 10.10?

Thanks a lot.
dxxvi
Level 1
Level 1
 
Posts: 16
Joined: Thu Sep 09, 2010 5:06 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Basic questions

Postby zerozero on Sat Jan 22, 2011 8:27 am

hi,
i will answer a few, others wiil come with more :D :D

1- mine in a fresh install ~200MiB; now i loaded it up with some services and goes around 300MiB;
3 and 4- they are in Hadret's repo http://hadret.rootnode.net/
5- follow this how-to viewtopic.php?f=141&t=57056
7- not anymore :( Hadret moved his nautilus-elementary pkg to experimental, so basically atm it's a no-go)
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Basic questions

Postby zerozero on Sat Jan 22, 2011 8:45 am

hehe you lucky :)
i never managed to get it so low

Code: Select all
amadeu@inspiron1545-laptop ~ $ top

top - 12:41:36 up  3:09,  2 users,  load average: 0.00, 0.05, 0.06
Tasks: 193 total,   2 running, 190 sleeping,   0 stopped,   1 zombie
Cpu(s):  7.0%us,  4.7%sy,  0.0%ni, 88.3%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  0.0%st
Mem:   3077336k total,  1707920k used,  1369416k free,   127468k buffers
Swap:        0k total,        0k used,        0k free,   928492k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND           
15047 root      20   0 90164  41m  19m S    8  1.4   7:10.79 Xorg               
17070 amadeu    20   0  471m 217m  30m R    6  7.2  11:22.75 firefox-bin       
15194 amadeu    20   0 83192  21m 8132 S    3  0.7   1:07.21 compiz             
15523 amadeu    20   0 95864  18m 4284 S    2  0.6   2:14.56 conky             
15387 amadeu    20   0 96820  20m  12m S    2  0.7   1:52.85 python             
17174 amadeu    20   0 98.5m  28m  15m S    2  1.0   2:08.34 plugin-containe   
 5359 amadeu    20   0 94252  13m  10m S    1  0.5   0:01.45 gnome-terminal     
 1546 couchdb   20   0 64072 8528 3256 S    0  0.3   0:14.52 beam.smp           
 1566 root      20   0 15932 3928 3372 S    0  0.1   0:01.86 NetworkManager     
 2160 root      20   0  3524 1172 1020 S    0  0.0   0:00.65 hald-addon-stor   
 5392 amadeu    20   0  2464 1224  896 R    0  0.0   0:00.36 top               
15183 amadeu    20   0  256m  18m  14m S    0  0.6   0:05.35 gnome-panel       
15204 amadeu    20   0 89784  10m 7684 S    0  0.3   0:13.03 avant-window-na   
15385 amadeu    20   0 83792  11m 9240 S    0  0.4   0:19.45 awn-applet         
    1 root      20   0  2032  704  612 S    0  0.0   0:01.14 init               
    2 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 kthreadd           
    3 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.03 migration/0       


how it look likes in a normal day :mrgreen: :mrgreen:
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Basic questions

Postby gotjazz on Sat Jan 22, 2011 9:54 am

my guess? ikey diabled mintupdate and zerozero is using the 64 bit version :)
before I started messing with compit, awn etc again I idled around 95-100 with hardly anything in autostart and lots of services disabled.....

OH! and zerozero is using top - ikey probably htop - my numbers are from htop too
Image
User avatar
gotjazz
Level 4
Level 4
 
Posts: 386
Joined: Fri May 28, 2010 11:38 am
Location: Vienna, Austria

Re: Basic questions

Postby CiaW on Sat Jan 22, 2011 12:41 pm

I can't answer any of the questions except about memory usage. And thanks for the tip about htop, I just installed it. It shows I have 407mb of 4gb in use. Part of that of course is firefox, part of it is iceowl (calendar), part of it appears to be various NFS things (portmap and statd) and nautilus and I have 2 terminals open.

Edit: Forgot to add, running lmde 64bit.
CiaW
Level 3
Level 3
 
Posts: 170
Joined: Fri Sep 10, 2010 11:39 am
Location: Spokane Wash, USA

Re: Basic questions

Postby gosa on Sun Jan 23, 2011 5:10 pm

dxxvi wrote:2. Can the latest VirtualBox from virtualbox.org be installed on LMDE?


Call me crazy, but I just spent some time installing Windows XP in a Virtualbox Virtual Macine "on top" of LMDE...

- "What part of that is crazy?", you might ask...

Well I did it on my LMDE powered 1,6GHz Intel Atom N270 Netbook! (Asus 1000HE)
- Why? Because I could... (and I wanted to try some stuff before a "teaching tour" in Scandinavia I'm doing in two weeks).

And besides the fact that I get the speed I can expect to get out of an adventure like mine, IT is working just fine.
You do have to either download it directly from Virtualbox's website or add their repositories manually though if you want the latest version (think it is 4.0.2 now).

Edit: My install of LMDE on this netbook uses about 130MB of RAM when idle...
gosa
Level 4
Level 4
 
Posts: 304
Joined: Mon Nov 01, 2010 5:12 am
Location: Spain

Re: Basic questions

Postby resuni on Sun Jan 23, 2011 7:05 pm

I'll answer the questions to my point of view just to contribute.

1. At the moment 1.1 GiB with several programs and ssh sessions going. (Firefox, Chromium, Thunderbird, connected to 3 SSH servers, 1 FTP server with FileZilla, and I'm also running compiz and xplanetFX. Not to mention mediatomb and every other daemon or background process running.). Sorry, I don't feel like closing everything to give a valid reading. This is all on a single-core 64-bit AMD processor btw. I don't know how the crappiness of my processor affects my RAM usage.
2. I assume it can. I would be surprised if it didn't.
3. If it's a valid GNOME theme you can run it. If it's a theme for KDE or some other environment you will have to install KDE or whatever other environment you are using.
4. I haven't done it myself but others have told me they can.
5. Someone else already posted about this in this thread, no need for me to repeat.
6. Whatever support GNOME has for dual-monitors on other distros should also apply to LMDE.
7. Not sure.
8. By far. SOOOOOOO much faster. I love LMDE. Probably the best distro to put on a standard Desktop computer that I've ever seen.
Image
User avatar
resuni
Level 1
Level 1
 
Posts: 39
Joined: Tue Dec 28, 2010 11:58 pm
Location: Colorado Springs, CO, USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests