MintMenu startup delay

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

MintMenu startup delay

Postby Intio on Sat Jan 22, 2011 10:41 am

Every time I boot up, the first time I click on (or use my defined menu button) the MintMenu, there is a delay before it opens up. After the first time it is fine and instantaneous. I assume that it is populating all the entries on the menu before it opens for the first time.

Is there any way I can make it do this on startup without me having to click on it first, so it's over and done with, and will respond instantly the first tiem I click on it
Asus Eee 701 Netbook - 2GB OCZ RAM
Debian Edition - Xfce
Intio
Level 3
Level 3
 
Posts: 107
Joined: Tue Dec 01, 2009 2:16 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: MintMenu startup delay

Postby GeneC on Sat Jan 22, 2011 11:55 am

Hi

You may have the same problem that we had.

Here is the fix I used...
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=63338

Basically , just change the opacity of the menu from the default 98% too 100%.

See if it works for you.
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

Qiana (Cinnamon/XFCE)
Sparky XFCE (Debian Testing)
Sparky Cin 2.2 (SID)
OpenSUSE 13.1 (Gnome)
Evolve OS (Budgie)
User avatar
GeneC
Level 7
Level 7
 
Posts: 1559
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: MintMenu startup delay

Postby Intio on Sat Jan 22, 2011 6:29 pm

Thanks for the tip, but I'm afraid it was already set to 100% opacity by default.

I was thinking that I could change a file somewhere so that MintMenu 'precaches' in addition to loading up. Maybe it's not possible?
Asus Eee 701 Netbook - 2GB OCZ RAM
Debian Edition - Xfce
Intio
Level 3
Level 3
 
Posts: 107
Joined: Tue Dec 01, 2009 2:16 pm

Re: MintMenu startup delay

Postby joutlan on Sat Jan 22, 2011 9:08 pm

GeneC wrote:Hi

You may have the same problem that we had.

Here is the fix I used...
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=63338

Basically , just change the opacity of the menu from the default 98% too 100%.

See if it works for you.


My MintMenu was default at 98% also. But, I had to go back to the standard gnome menu because MintMenu was using top processing cycles (python) in HTop.
DΞLL Precision M6600: "Big Dog" i7-820QM, 8.0GB DDR3-1333, RGBLED, nVidia Quadro 4000M 2.0GB DDR3, Intel 6250//ScientificLinux x64/Win7Pro x64
DΞLL Vostro 3350 "Nirvana" Linux Mint 13 MATE//Win764Pro
User avatar
joutlan
Level 3
Level 3
 
Posts: 168
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:16 am
Location: Orlando, FL

Re: MintMenu startup delay

Postby resuni on Sun Jan 23, 2011 7:15 pm

I'm feeling like this is a GNOME issue rather than a Linux Mint issue. Other than the fact that the menu that is opening is a GNOME menu, I also have this problem on my Arch Linux computer running GNOME. I also notice this happens after an entry is added due to a package install. So perhaps it's more than just the opacity like GeneC had just previously suggested.
Image
User avatar
resuni
Level 1
Level 1
 
Posts: 39
Joined: Tue Dec 28, 2010 11:58 pm
Location: Colorado Springs, CO, USA


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests