I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

Postby ddavid123 on Tue Mar 22, 2011 12:14 am

I decided to try to install jockey-gtk from the Ubuntu Maverick repository. I only needed to download jockey-gtk, jockey-common, and python-xkit. First I installed gdebi by typing "sudo apt-get install gdebi-core" into the terminal. Then I downloaded the needed packages python-xkit-> "http://packages.ubuntu.com/maverick/all/python-xkit/download" jockey-common -> "http://packages.ubuntu.com/maverick/all/jockey-common/download" and jockey-gtk -> "http://packages.ubuntu.com/maverick/all/jockey-gtk/download"

cd in to the /home/[your-home-directory]/Downloads directory and then type "sudo gdebi /home/[your-home-directory]/Downloads/python-xkit_0.4.2.2_all.deb", then "sudo gdebi /home/[your-home-directory]/Downloads/jockey-common_0.5.10-0ubuntu5_all.deb", and lastly "sudo gdebi /home/ddavid123/Downloads/jockey-gtk_0.5.10-0ubuntu5_all.deb". Then restart X and you "should" find an "Additional Drivers" listing in the mint menu! I decided to use the Maverick repos because I figured jockey would be much more stable. As far as I can tell, it is working flawlessly because I see no error output in the terminal and it detected the Virtualbox guest editions module. But to be honest, I expected much more trouble!

If the community at large thinks this is a good workaround, I may submit it as a tutorial in the community website. But if Clem or anyone in the mint team thinks this is a bad idea, then I will not. 8) You notice I am doing this in a Virtual Machine.
Image

Microsoft Windows, as easy to break as it's name suggests!

Linux, as cool as cool can get!
User avatar
ddavid123
Level 2
Level 2
 
Posts: 65
Joined: Mon Dec 03, 2007 4:26 pm
Location: Dawson Texas

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

Postby rob2uk on Tue Mar 22, 2011 12:21 am

ddavid123 wrote:Then restart X and you "should" find an "Additional Drivers" listing in the mint menu!


This is already in MintMenu on a default install...
GA-965-DS3, Core 2 Quad 2.4GHz, 8GB DDR2, 2x1TB HDD, Linux Mint 11
Acer Aspire 5332, Pentium dual core 2.2GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, Linux Mint 11, Linux Mint Debian
Compaq CQ-60, Sempron 2.10GHz, 4GB DDR2, 120GB HDD, Tinycore 3.7rc2 (Minecraft server!)
rob2uk
Level 4
Level 4
 
Posts: 285
Joined: Tue Jul 28, 2009 2:44 pm

Re: I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

Postby ddavid123 on Tue Mar 22, 2011 12:30 am

rob2uk wrote:
ddavid123 wrote:Then restart X and you "should" find an "Additional Drivers" listing in the mint menu!


This is already in MintMenu on a default install...


In LMDE? I have never seen it. it was not installed in my system. Must have missed an update or something!
Image

Microsoft Windows, as easy to break as it's name suggests!

Linux, as cool as cool can get!
User avatar
ddavid123
Level 2
Level 2
 
Posts: 65
Joined: Mon Dec 03, 2007 4:26 pm
Location: Dawson Texas

Re: I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

Postby rob2uk on Tue Mar 22, 2011 12:31 am

ddavid123 wrote:
rob2uk wrote:
ddavid123 wrote:Then restart X and you "should" find an "Additional Drivers" listing in the mint menu!


This is already in MintMenu on a default install...


In LMDE? I have never seen it. it was not installed in my system. Must have missed an update or something!



Ah, bugger. I wasn't paying attention... Apologies
GA-965-DS3, Core 2 Quad 2.4GHz, 8GB DDR2, 2x1TB HDD, Linux Mint 11
Acer Aspire 5332, Pentium dual core 2.2GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, Linux Mint 11, Linux Mint Debian
Compaq CQ-60, Sempron 2.10GHz, 4GB DDR2, 120GB HDD, Tinycore 3.7rc2 (Minecraft server!)
rob2uk
Level 4
Level 4
 
Posts: 285
Joined: Tue Jul 28, 2009 2:44 pm

Re: I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

Postby ddavid123 on Tue Mar 22, 2011 12:33 am

No problem! Happens to me from time to time. You did have me going for a second! :lol:
Image

Microsoft Windows, as easy to break as it's name suggests!

Linux, as cool as cool can get!
User avatar
ddavid123
Level 2
Level 2
 
Posts: 65
Joined: Mon Dec 03, 2007 4:26 pm
Location: Dawson Texas

Re: I installed jockey-gtk from Ubuntu repository

Postby m.keane on Tue Mar 22, 2011 4:21 pm

Without coming off too brash I must point out the errors with this route taken.
Jockey requires a distribution-specific implementation in certain parts. It also
requires distribution-specific implementations of modaliases, which you will
only be able to test outside of a virtualbox environment using a system known
to work with Jockey (i.e. ATi or nVidia that requires proprietary drivers)

Yes, you have installed Jockey GTK in VirtualBox. That doesn't mean its going
to work or do anything.
Image
m.keane
Level 1
Level 1
 
Posts: 23
Joined: Sun Mar 20, 2011 1:26 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests