End_request: i/o error [ SOLVED ]

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read this

End_request: i/o error [ SOLVED ]

Postby Dar-es-Salaam on Sat Jul 23, 2011 3:53 am

Hi

For some time now, infact since I installed LDME I have had the following error message on my boot up screen

[ 6.1280813 end_request: i/o error, dev fd0 ]

any ideas what it is. :)
Last edited by Dar-es-Salaam on Sat Jul 30, 2011 4:40 am, edited 1 time in total.
Cheers
Gordon :D

O/S. LMDE , Motherboard Asus A7N8X Delux , CPU AMD XP1500+ (1300Mhz) (overclocked running at 1866Mhz), Graphics Card GeForce Nvidia PNY 6200 (512 Meg), 2 40gig hard drives, 1 gig RAM
User avatar
Dar-es-Salaam
Level 3
Level 3
 
Posts: 152
Joined: Mon Mar 01, 2010 6:23 am
Location: Blackpool, Lancashire, England, UK.

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: End_request: i/o error

Postby rich_roast on Sat Jul 23, 2011 5:47 am

Ordinarily /dev/fd* would be a floppy disk controller.
User avatar
rich_roast
Level 6
Level 6
 
Posts: 1136
Joined: Sat Sep 05, 2009 4:37 pm

Re: End_request: i/o error

Postby Dar-es-Salaam on Sun Jul 24, 2011 2:11 am

Hi rich_roast,

Thanks for that, Just wondered what it was and if could be stopped, everything works ok so it doesn't matter
Cheers
Gordon :D

O/S. LMDE , Motherboard Asus A7N8X Delux , CPU AMD XP1500+ (1300Mhz) (overclocked running at 1866Mhz), Graphics Card GeForce Nvidia PNY 6200 (512 Meg), 2 40gig hard drives, 1 gig RAM
User avatar
Dar-es-Salaam
Level 3
Level 3
 
Posts: 152
Joined: Mon Mar 01, 2010 6:23 am
Location: Blackpool, Lancashire, England, UK.

Re: End_request: i/o error

Postby ukbrian on Sun Jul 24, 2011 1:17 pm

Code: Select all
sudo gedit /etc/fstab
There's normally an entry around the cdrom0 one for a floppy just comment it out or delete it
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
UUID=d5cebd13-cacc-403b-9e8d-6e276f76a646 / ext4 rw,errors=remount-ro,user_xattr 0 1
UUID=86443ABB443AADB5 /home/me/500-data ntfs-3g defaults,uid=1000 0 0
UUID=4f859efd-7936-442d-b023-0ba993e105e8 swap swap sw 0 0

/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
User avatar
ukbrian
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Thu Jul 29, 2010 6:03 am
Location: Cheltenham, UK

Re: End_request: i/o error

Postby Dar-es-Salaam on Mon Jul 25, 2011 6:20 am

Hi ukbrian

Thanks for taht I will delete it :D
Cheers
Gordon :D

O/S. LMDE , Motherboard Asus A7N8X Delux , CPU AMD XP1500+ (1300Mhz) (overclocked running at 1866Mhz), Graphics Card GeForce Nvidia PNY 6200 (512 Meg), 2 40gig hard drives, 1 gig RAM
User avatar
Dar-es-Salaam
Level 3
Level 3
 
Posts: 152
Joined: Mon Mar 01, 2010 6:23 am
Location: Blackpool, Lancashire, England, UK.

Re: End_request: i/o error [ SOLVED ]

Postby lleiria on Sun Aug 28, 2011 10:08 am

I had the same problem after a fresh install. But i didn't have any refference to fd0 in my fstab. Anyway, after googling a bit, I solved the question with this:
Code: Select all
echo "blacklist floppy" | sudo tee /etc/modprobe.d/blacklist-floppy.conf && sudo rmmod floppy && sudo update-initramfs -u

Note: I don't have any floppy disk
Image
lleiria
Level 2
Level 2
 
Posts: 63
Joined: Sun Nov 07, 2010 2:07 pm

Re: End_request: i/o error [ SOLVED ]

Postby mads on Sun Jan 15, 2012 11:08 am

lleiria wrote:
Code: Select all
echo "blacklist floppy" | sudo tee /etc/modprobe.d/blacklist-floppy.conf && sudo rmmod floppy && sudo update-initramfs -u

lleiria, thanks. :)
I can confirm the problem (LMDE 32-bit), and that the above code fixed it. The code was originally posted here.
User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1309
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Other Topics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests