cannot start xserver

Forum rules
Before you post please read how to get help

cannot start xserver

Postby kaykav on Fri Aug 16, 2013 7:13 pm

Hi
Graphics problem: Running linux 13. Two weeks ago I booted and got my usual bios startup but with pairs of vertical lines. So I bought a new video card,a little more performance
and DVI not AVG. The lines went away. All the time I lost my graphics,even before I replaced the card. The Xserver could not see any screens. I have a cd-rom with the new drivers but can't get to use it. I've been looking for a solution to no avail. What can I do to get the server or GUI back. Even a cd with Linux13 (to reinstall) does no-good;no graphics' I do have a console,but now what? Thank you
kaykav
Level 3
Level 3
 
Posts: 148
Joined: Tue Jan 06, 2009 12:09 am
Location: crossville tn

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: cannot start xserver

Postby catweazel on Fri Aug 16, 2013 8:53 pm

If your CPU is an Intel and supports it has Intel graphics built in, disbale the onboard video in your machine's BIOS.
Mint Testing Team & Mint Donor #3606
KDE 4.14.2, custom preemptive kernel 3.16.5,
Intel i7 4820K @ 4.7GHz, 32GB Corsair Vengeance Pro
3122MHz XMP, 4 Samsung 840 PRO 512GB SSDs in
RAID0, 6TB HW RAID10, 3 x 24" Samsung UlHD,
Dual R290X
User avatar
catweazel
Level 7
Level 7
 
Posts: 1652
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm

Re: cannot start xserver

Postby kaykav on Sat Aug 17, 2013 5:37 pm

Ok Went to bios. Gave me 3 chioces. PCI ; PCI-E ; Onboard. Onboard didn't work (Black screen) . Had to remove cmos batt to reset. PCI doesn't work either. Problem still exists.
If I put a new hard-drive in, would that get me some graphics?
kaykav
Level 3
Level 3
 
Posts: 148
Joined: Tue Jan 06, 2009 12:09 am
Location: crossville tn


Return to MATE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest