LM13 Cinnamon & Conky

Forum rules
Before you post please read this

LM13 Cinnamon & Conky

Postby fallen1011 on Fri Jun 22, 2012 6:15 am

i tried 4 ways to try and get Conky to work, i even tried the conky wizard which automatically sets up everything for you, and it is not working, this did use to work in LM12.

anyone have any ideas on how to get this working?

and please i dont want to use HTop...
fallen1011
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Oct 22, 2011 4:51 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby terdon on Fri Jun 22, 2012 7:22 am

Hi,
we're going to need a bit more information than that. What 4 ways did you try? What exactly does not working mean? What is your .conkyrc?
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby Oscar799 on Fri Jun 22, 2012 7:41 am

Moved here by moderator
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789
User avatar
Oscar799
Level 18
Level 18
 
Posts: 8700
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby fallen1011 on Fri Jun 22, 2012 8:39 am

terdon wrote:Hi,
we're going to need a bit more information than that. What 4 ways did you try? What exactly does not working mean? What is your .conkyrc?



http://community.linuxmint.com/tutorial/view/545

this 1 is auto conky - http://code.google.com/p/conkywizard/downloads/list

http://gnome-look.org/content/show.php/ ... ent=126352

http://www.webupd8.org/2010/06/conkywiz ... conky.html

ive tried these ways

ive also made sure i had conky from software manager, and ive used to conky rc, listed in the mint link it has one to use there.
fallen1011
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Oct 22, 2011 4:51 am

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby terdon on Fri Jun 22, 2012 9:37 am

OK, so when you say it does not work what do you mean? Do you see anything at all?

Let's make a simple test. Create a new text file (you can use menu => Accesories => gedit) and paste this code into it:
Code: Select all
    update_interval 1
    total_run_times 0
    own_window yes
    own_window_type desktop
    minimum_size 230 5
    maximum_width 230
    alignment top_right
    gap_x 15
    gap_y 5
   

TEXT
This is a test!


Then, save the file as conkytest.txt in your home directory and then open a terminal (menu => Accesories => terminal), paste this command and hit enter:
Code: Select all
conky -c conkytest.txt


Do you see the words "This is a test!" on the top right corner of your screen? If not, please post any error messages from the terminal here.
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby fallen1011 on Fri Jun 22, 2012 10:00 am

terdon wrote:OK, so when you say it does not work what do you mean? Do you see anything at all?

Let's make a simple test. Create a new text file (you can use menu => Accesories => gedit) and paste this code into it:
Code: Select all
    update_interval 1
    total_run_times 0
    own_window yes
    own_window_type desktop
    minimum_size 230 5
    maximum_width 230
    alignment top_right
    gap_x 15
    gap_y 5
   

TEXT
This is a test!


Then, save the file as conkytest.txt in your home directory and then open a terminal (menu => Accesories => terminal), paste this command and hit enter:
Code: Select all
conky -c conkytest.txt


Do you see the words "This is a test!" on the top right corner of your screen? If not, please post any error messages from the terminal here.



well sir you have stumbled me, this worked. but how come my code did not work?? here is the code page

https://docs.google.com/document/d/1K3L ... t?hl=en_US
fallen1011
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Oct 22, 2011 4:51 am

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby terdon on Fri Jun 22, 2012 10:24 am

It was an honor and a privilege sir. :)

The window type option might be the problem. Try changing this line:
Code: Select all
 own_window_type override

to:
Code: Select all
    own_window_type desktop
Last edited by terdon on Fri Jun 22, 2012 10:51 am, edited 1 time in total.
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby fallen1011 on Fri Jun 22, 2012 10:33 am

you sir are godly, i am forever in your debt :) *slaps face at how simple the mistake was* *takes off hat*

terdon wrote:It was an honor and a privilege sir! :)

The window type option might be the problem. Try changing this line:
Code: Select all
 own_window_type override

to:
Code: Select all
    own_window_type desktop
fallen1011
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Oct 22, 2011 4:51 am

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby fallen1011 on Fri Jun 22, 2012 11:01 am

1 more thing sorry, but what is wrong here? were the non wanted code is on the conky for public ip, the local is fine but public is not going through

better look - http://postimage.org/image/akiw0xy63/


Image
fallen1011
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Oct 22, 2011 4:51 am

Re: LM13 Cinnamon & Conky

Postby terdon on Fri Jun 22, 2012 11:34 am

Try changing this:
Code: Select all
${execi 3600 wget -O - http://whatismyip.org/ | tail}

to this:
Code: Select all
${execi 3600 wget -O - http://cfaj.freeshell.org/ipaddr.cgi}
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Compiz, Conky, Docks, & Widgets

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest