LMDE, nvidia, intel and compiz

Forum rules
Before you post please read this

LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby msuggs on Sat Sep 11, 2010 8:26 pm

I've been putting together a series of fixes for LMDE and intel/nvidia cards with compiz.

I hope you find them useful

http://musings.omnsproject.org/?p=680

or

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/168

:)
Last edited by msuggs on Mon Sep 13, 2010 4:45 pm, edited 2 times in total.
msuggs
Level 5
Level 5
 
Posts: 882
Joined: Thu Jul 10, 2008 8:25 am
Location: non-local

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby ShexNivis on Sat Sep 11, 2010 10:12 pm

perfect on 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)

copying the script form the website is kinda buggy the -- got compressed to - somehow
best torrent client ever: http://www.tixati.com
User avatar
ShexNivis
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Mon Sep 21, 2009 10:25 pm

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby msuggs on Mon Sep 13, 2010 7:11 am

I've also posted this tutorial at the Mint Community site

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/168
msuggs
Level 5
Level 5
 
Posts: 882
Joined: Thu Jul 10, 2008 8:25 am
Location: non-local

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby Epinephrin3 on Mon Sep 13, 2010 5:16 pm

omns wrote:I've been putting together a series of fixes for LMDE and intel/nvidia cards with compiz.

I hope you find them useful

http://musings.omnsproject.org/?p=680

or

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/168

:)


Was just looking up about how to get the intel drivers to work, thanks!
Epinephrin3
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Mon Sep 13, 2010 4:04 pm

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz [SOLVED]

Postby thermodynamics4 on Tue Sep 14, 2010 3:39 am

Install LMDE, update and restart, Go to software manager, download: Compiz, Compiz fusion plugins extra, Compiz Config-backend kconfig, enter to compizConfig and enable [session managment, workarounds, login/logout and regex matching. and of course wherever you may like, wobbly windows etc... After that, i ran the script from here http://musings.omnsproject.org/?p=680

Reboot, and Compiz Works, I have to say that it seems non senses. But I was thinking about some modules in Compiz that may lead to activate in another areas the right code to make it work. Pure intuition... Hihihi! :mrgreen: May help someone.
Sorry that I don't have what it takes to give a good answer, but I'm learning Linux :D and with the time hope to help to the community 8) and hopefully, later, make my own Distro... Peace! :roll:
Last edited by thermodynamics4 on Thu Sep 16, 2010 6:56 pm, edited 1 time in total.
Thinkpad Lenovo T400 Core 2 Duo CPU P8400 2.26Mhz. 2G HD 250G. GM 4500 HD.Intel Pro Wireless Link 5100 AGN, Alfa 1000mw. LMDE, BackTrack and XP.

Thinkpad lenovo X61 T7500 2.2Mhz. 3Gb, HD 320G. Wireless 8191SE, Intel 3945, bluetooth. Debian 6.0, LMDE.
User avatar
thermodynamics4
Level 1
Level 1
 
Posts: 39
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:50 pm
Location: Mexico

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby Emad78 on Tue Sep 14, 2010 12:33 pm

I just did the fix for Intel graphics and it worked PERFECT. That was the only thing I had that left that didn't work with LMDE.
Now it is working flawlessly.
I have used Mint Main for awhile now and just tried this new one. I think I will stick with this one. Now that everything works perfect.

Thanks guys for the help and keep it rolling!!!!!!!!!
Awesome job!!!!

Eli
Emad78
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 25, 2009 9:04 pm

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby burtb08 on Tue Sep 14, 2010 6:34 pm

Directions work for me... thanks!!
burtb08
Level 1
Level 1
 
Posts: 18
Joined: Thu Sep 09, 2010 8:25 am

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby off220 on Fri Sep 17, 2010 1:15 am

if I install compiz-simple-settings-manager and in appearence properties choose enable animation(standard) do I need to add "compiz --replace" to the startup applications?
Happy LMDE user.
off220
Level 1
Level 1
 
Posts: 43
Joined: Wed Sep 15, 2010 1:46 am

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby msuggs on Fri Sep 17, 2010 1:28 am

off220 wrote:if I install compiz-simple-settings-manager and in appearence properties choose enable animation(standard) do I need to add "compiz --replace" to the startup applications?

LMDE doesn't have a simple settings manager but if it did then yes, you would add compiz --replace to the startup applications.
msuggs
Level 5
Level 5
 
Posts: 882
Joined: Thu Jul 10, 2008 8:25 am
Location: non-local

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby azathoth on Fri Sep 17, 2010 7:35 pm

omns wrote:I've been putting together a series of fixes for LMDE and intel/nvidia cards with compiz.

I hope you find them useful

http://musings.omnsproject.org/?p=680

or

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/168

:)


Thank you, worked great for my desktop's Intel 82G33/G31 onboard. I've tried almost the entire array of array of Compiz goodies and it hasn't missed a beat yet. Seems to be a little more solid than on my Ubuntu setup. Very useful post, thanks again!
arch | kernel26-lqx | kde 4.7.0 & xfce 4.8.1(tiling)
"Sacred cows make the best hamburger." ~ Mark Twain
MyLast.fm
User avatar
azathoth
Level 3
Level 3
 
Posts: 130
Joined: Thu Aug 05, 2010 7:09 am
Location: Portland, Oregon

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby msuggs on Fri Sep 17, 2010 10:27 pm

azathoth wrote:Thank you, worked great for my desktop's Intel 82G33/G31 onboard. I've tried almost the entire array of array of Compiz goodies and it hasn't missed a beat yet. Seems to be a little more solid than on my Ubuntu setup. Very useful post, thanks again!

Thank you for the nice feedback. I'm glad you found it useful :)
msuggs
Level 5
Level 5
 
Posts: 882
Joined: Thu Jul 10, 2008 8:25 am
Location: non-local

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby ibm450 on Sun Sep 19, 2010 12:01 am

any chance of making these mods (intel & nvidia drivers / tweaks) part of the default mint deb install just like ubuntu - i say it would really polish off the LMDE for newbies and all who want to try out and experience the best from the word go.
Image
Asus UL50VT laptop ~ LM10 - Unity 12.04 - Win 7
Image
User avatar
ibm450
Level 5
Level 5
 
Posts: 604
Joined: Sun Jan 11, 2009 6:56 am
Location: Kwinana, Western Australia

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby asymmetros on Mon Sep 20, 2010 4:47 pm

Or, they must be a new, LMDE Tutorial to explain these things. With the basic instructions, its easy for someone to install NVIDIA card or Compiz in less than five minutes.
Or to explain the different ways to deal with .deb packages and things like that.

Ah, compiz is impressive but sounds an overkill for me, regarding cpu usage. So, i have it deactivated by deafult and i start it in a moment whenever i wanna to impress someone :lol:
Sid Mint Xfce -32, Openbox, KDE, Enlightenment, Liquorix Kernel
HP Compaq Presario cq71, Intel Core 2 Duo T4400 @ 2.2 GHz, 3 GB DDR2 RAM, Nvidia Geforce G 103M
asymmetros
Level 4
Level 4
 
Posts: 310
Joined: Tue Jun 01, 2010 5:34 pm
Location: athens

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby Damian on Mon Sep 27, 2010 12:39 pm

I noticed my intel driver wasn't up to snuff when I tried running Xmoto and found that OpenGL wouldn't work. ikey's script worked perfectly!
Damian
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Mon Sep 27, 2010 7:38 am

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby rufong on Sat Oct 02, 2010 3:58 pm

'preciate the how-to omns :)
its been my personal odyssey this past week.. thought i'd have to build compiz pkgs with 0.8.6 to get anywhere..

followed thy guide to, check removal of non-intel drivers, reconfig xorg
created/added ikey/mmesantos1 script to startup progs.
installed fusion-icon, it would load, from terminal, same error msg
added
Code: Select all
fusion-icon &
to second last line of their script
compiz wouldn't load, ran it from terminal, same error msg as damian
damian's solution didn't resolve it
had a monitor plugged into my laptop att, didn't think to remove it
saw that plugins mentioned in the ikey's emerald thread required installation of more compiz pkgs
apt-cache search pkg, apt show pkgname, apt policy pkgname, became my friends :lol:

i began playing with xorg, as /etc/X11 didn't have a xorg.conf
http://wiki.debian.org/Xorg seemed out of date, forums.debian gave me ideas
finally realized rebooting into recovery mode achieves single user mode
Code: Select all
su

this would be different if u were using kde/kdm or xdm
Code: Select all
/etc/init.d/gdm stop

Code: Select all
X -configure

creates xorg.conf.new which i then
Code: Select all
mv /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

Code: Select all
su yourusername

Code: Select all
sudo /etc/init.d/gdm start

Code: Select all
sudo startx

at this point i'd login and the desktop would crash back to login
thought i'd go back to havin no xorg.conf and no compiz with monitor and desktop workin, deleted /etc/X11/xorg.conf
still crashing back to login, then i unplugged the monitor, and compiz + fusion-icon + emerald are working..

after login without my external monitor connected, i can use the fusion-icon to switch window manager to metacity,
then reconnect the monitor and watch flix full-screen. man everyone having to do with LMDE did a great job..

edit: more experienced brothers n sisters, forgive my sins[missing the target], hopefully someone can benefit from my Fumbling, hehe..
kwevej thx for the great themes
User avatar
rufong
Level 2
Level 2
 
Posts: 60
Joined: Fri Dec 11, 2009 9:20 am

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby Compintuit on Tue Oct 26, 2010 11:01 pm

May I humbly suggest to you that changing /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager from gnome-wm to compiz will start compiz as the window manager with no other issues?
Compintuit
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Tue Aug 04, 2009 9:58 pm

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby DeusExEx on Sat Nov 13, 2010 8:33 am

instead of using the command compiz -- replace you should do the following:

edit ~/.gnomerc and put this line in it:
Code: Select all
export WINDOW_MANAGER=/usr/bin/compiz


this will use compiz without unnecessarily starting the original window manager - metacity - first.
(see http://www.jejik.com/articles/2008/10/h ... _in_gnome/)
DeusExEx
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Wed Oct 13, 2010 3:33 pm

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby veronicathecow on Fri Dec 31, 2010 7:28 am

Hi am using the latest Nvidia drivers for my Zotac Ion atom motherboard thanks to a tip on using smxi to install.
The latest drivers are so much faster and less buggy than the installed ones.
It would be really appreciated if we could have the simple "Install Nvidia drivers" button like on another version
Many thanks
veronicathecow
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Mon Jul 12, 2010 2:46 am

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby GeneC on Fri Dec 31, 2010 8:27 am

It would be really appreciated if we could have the simple "Install Nvidia drivers" button like on another version
Many thanks


+1 :cry:
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

Qiana (Cinnamon)
Sparky XFCE (Debian Testing)
Sparky Gnome 3.14 (SID)
EvolveOS (Budgie)
User avatar
GeneC
Level 7
Level 7
 
Posts: 1566
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: LMDE, nvidia, intel and compiz

Postby ibm450 on Fri Dec 31, 2010 1:39 pm

i believe this is grabbing alot of attention....

AriOS comes with offline installer for proprietary Nvidia and ATI (AMD) graphics drivers (simply double click the icon on the desktop)........


http://www.webupd8.org/2010/12/arios-light-interface-and-heavy.html

all the best for 2011 every1 :mrgreen:
Image
Asus UL50VT laptop ~ LM10 - Unity 12.04 - Win 7
Image
User avatar
ibm450
Level 5
Level 5
 
Posts: 604
Joined: Sun Jan 11, 2009 6:56 am
Location: Kwinana, Western Australia

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Next

Return to Compiz, Conky, Docks, & Widgets

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests