Compiz installed but cannot find it.

Forum rules
Before you post please read this

Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Mon Dec 19, 2011 2:13 pm

I had to re install Mint 12 due to some corruption on the HDD, as I did not want to download the updates all over again I copied the "/var/cache/" to my other HDD , re installed Mint 12 and than manually set out to install the updates one by one, I did not install all of the updates just a few and I let the Update manager do the rest. Compiz I installed manually but it does not show up anywhere in my menus , so I uninstalled it using Synaptics and then installed it again using the software manager but still no luck.

The system is updated.

Sorry members I just found compiz came in like a ghost SO PLEASE IGNORE THIS POST.

Any guide on using compiz ?
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Mon Dec 19, 2011 2:19 pm

You can't use Compiz with Gnome Shell. You can, however, use it in Gnome Classic.

You might want to install ccsm.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Mon Dec 19, 2011 2:28 pm

AlbertP wrote:You can't use Compiz with Gnome Shell. You can, however, use it in Gnome Classic.

You might want to install ccsm.



Albert,


I am bit new to Mint, do you mean I need to login on the Gnome classic ? CCSM is not there in the software manager (Ouch CCSM did you mean Compiz config settings manager ? than that is installed. I saw amazing effects on youtube in compiz like a cube.
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Mon Dec 19, 2011 2:35 pm

Yes, you need to login into Gnome Classic to get it working on Mint 12. The normal session has effects but no Compiz.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Mon Dec 19, 2011 2:48 pm

AlbertP wrote:Yes, you need to login into Gnome Classic to get it working on Mint 12. The normal session has effects but no Compiz.


I am logged on to the gnome classic now I do not see the cube effect which I setup in CCSM.
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Mon Dec 19, 2011 3:05 pm

Make sure the Compiz plugins from the repository are installed.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Mon Dec 19, 2011 3:07 pm

AlbertP wrote:Make sure the Compiz plugins from the repository are installed.



Software manager shows a a green tick on the compiz-plugins.
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Mon Dec 19, 2011 3:25 pm

Many plugins are part of Compiz Fusion so make sure the compiz-fusion packages are installed as well.

Edit: In Mint 12 the compiz-fusion packages actually point to compiz-plugins-main and compiz-plugins-extra. Make sure those 2 packages are installed as well.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Mon Dec 19, 2011 3:33 pm

AlbertP wrote:Many plugins are part of Compiz Fusion so make sure the compiz-fusion packages are installed as well.

Edit: In Mint 12 the compiz-fusion packages actually point to compiz-plugins-main and compiz-plugins-extra. Make sure those 2 packages are installed as well.


They all are installed, I have also setup cube under effects in CCSM but how do I see the effect ?
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Mon Dec 19, 2011 3:37 pm

Perhaps you need to enable Gnome Compositing in the desktop settings.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Mon Dec 19, 2011 3:40 pm

AlbertP wrote:Perhaps you need to enable Gnome Compositing in the desktop settings.



The only thing under Desktop Settings is terminal cookies
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Tue Dec 20, 2011 3:28 am

This is funny after logging onto the Gnome Classic and now whenever I want to log on to the new Gnome I still get the Gnome classic
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Tue Dec 20, 2011 8:19 am

Hmm your graphics driver is somehow messed up, if gnome 3 won't work. Please run inxi -Gx in terminal (ctrl-alt-T) and post the output here.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Tue Dec 20, 2011 2:51 pm

AlbertP wrote:Hmm your graphics driver is somehow messed up, if gnome 3 won't work. Please run inxi -Gx in terminal (ctrl-alt-T) and post the output here.



Hiya It works in the recovery mode, I had made a post regarding the issue, will try it in the default mode thnx. But Compiz is not even working in Gnome classic.

If I may ask about LMDE as I am downloading the Gnome and XFCE versions , is LMDE stable ?
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Tue Dec 20, 2011 4:14 pm

In recovery mode, you're always running without 3D support so Gnome Shell or Compiz won't work at all.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Tue Dec 20, 2011 4:26 pm

AlbertP wrote:In recovery mode, you're always running without 3D support so Gnome Shell or Compiz won't work at all.



Nah I am not running in recovery mode this was the first I did , I had put up a thread regarding the Gnome problem was answered by a member stating to go in to recovery mode, so I did that and now Gnome 3 is working in normal mode.

Compiz does not work in the normal mode :( even gnome classic.
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby gibbs1984 on Tue Dec 20, 2011 6:37 pm

Linux Mint 17 (Cinnamon) 32bit.
User avatar
gibbs1984
Level 5
Level 5
 
Posts: 664
Joined: Mon Oct 27, 2008 2:40 pm
Location: Hemel Hempstead, England

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Tue Dec 20, 2011 7:10 pm

AlbertP wrote:Hmm your graphics driver is somehow messed up, if gnome 3 won't work. Please run inxi -Gx in terminal (ctrl-alt-T) and post the output here.



Graphics: Card: ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5430 Series] bus-ID: 01:00.0
X.Org 1.10.4 driver fglrx Resolution 1280x1024@60.0hz
GLX Renderer ATI Radeon HD 5400 Series GLX Version 4.1.11251 - CPC Direct Rendering Yes

That's the output you asked for.

I ran compiz --replace but I get an error saying using gtk2 and gtk3 is not supported.
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby AlbertP on Wed Dec 21, 2011 6:49 am

Are you sure you are using Gnome Classic, and not the Shell which doesn't run Compiz?

Your graphics driver is actually working fine.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.
AlbertP
Level 16
Level 16
 
Posts: 6519
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: The Netherlands

Re: Compiz installed but cannot find it.

Postby zulfikar on Wed Dec 21, 2011 6:50 am

AlbertP wrote:Are you sure you are using Gnome Classic, and not the Shell which doesn't run Compiz?

Your graphics driver is actually working fine.



Yep sir I am using gnome classic and when I run compiz --replace I get an error saying that gtk2 and gtk3 are not supported.
zulfikar
Level 3
Level 3
 
Posts: 134
Joined: Tue Dec 13, 2011 3:55 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Next

Return to Compiz, Conky, Docks, & Widgets

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests