compiz in startup applicatoin, but does not startup

Forum rules
Before you post please read this

compiz in startup applicatoin, but does not startup

Postby Recko on Sat Jan 07, 2012 12:15 pm

Hello, I am a newbie and my English is not good. I hope I can address my question clearly.

I have been trying to have compiz effect in Mint 12 this afternoon. I got a partial success by the help of others' experience. In detail: I installed compiz* packages. After I log in Gnome Classic, I can start the effect with compiz --replace. So I think the hardware support is ok, the only thing I need is to add "compiz --replace" in the startup application. I did it and restarted. No effect. I manually run compiz --replace, the effect came back. Then I did more search and am confused.

The followings are the information I found :

Someone seems get the compiz work with Gnome Classic (in Mint 12 or Ubuntu 11.xx). e.g This is the instruction I followed, but encounter the startup issue.
http://www.howtoforge.com/enabling-comp ... 2-gnome-12

A similar theory in the forum : viewtopic.php?f=90&t=90578&p=521553&hilit=compiz+mint+12#p521553

Then my questions :
1. compiz is compatible with Gnome 2, but that Gnome Classic in Mint 12 runs with the same shell as Gnome 3. Is this true? To be honest, I am confused about these names.

2. people say compiz can not run with Gnome 3 (or Gnome shell). If 1 is true, why I can have the visual effect in Gnome Classic by compiz --replace?

3. If 1 is false, why compiz added in startup does not startup automatically, but can be activate by compize --replace after login Gnome Classic? Some features blocks compiz's startup?

Thanks in advance for any response.
Recko
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 07, 2012 11:25 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: compiz in startup applicatoin, but does not startup

Postby Electroman6913 on Sun Jan 15, 2012 11:53 am

I think the clasic startup DE is Mate not Gnome 3 because Gnome 2 and Gnome 3 can't be installed on the same computer.

Maybe Compiz is trying to start before the DE session is fully booted. You could write a script with a sleep command before compiz --replace

#!/bin/bash

sleep 5
compiz --replace

save as <filename>.sh
enable permissions as executable.
Electroman6913
Level 2
Level 2
 
Posts: 74
Joined: Mon May 30, 2011 6:57 pm


Return to Compiz, Conky, Docks, & Widgets

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests