Cinnamon Up6 problem

Cinnamon Up6 problem

Postby darco on Wed Dec 19, 2012 6:19 pm

I upgraded today to UP6. Everything went smoothly. My issue is Cinnamon, it fails to load properly. I have uninstalled/reinstalled Cinnamon, including mint-meta-debian-cinnamon,mint-debian-core, and uninstalled mint-x-themes.
When I run the command "version --cinnamon", it does report 1.6.7. Cinnamon settings are in menu but any changes I make,nothing happens.
Under processes, no Cinnamon is found.
I have restarted Cinnamon a few times.
When I log in and choose Cinnamon 2d, that works,,,,When I choose Cinnamon or System default ,that is where the problem is.
I am running conky and AWN , LMDE 64
Hope thats enough info
thxs
D
darco
Level 3
Level 3
 
Posts: 166
Joined: Sat May 24, 2008 5:03 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Cinnamon Up6 problem

Postby zerozero on Wed Dec 19, 2012 8:35 pm

darco wrote:Hope thats enough info
:D almost
Code: Select all
inxi -Gx
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6488
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Cinnamon Up6 problem

Postby darco on Wed Dec 19, 2012 11:37 pm

here goes...thxs

darco@darco-lmde:~$ inxi -Gx
Graphics: Card NVIDIA GF116 [GeForce GTX 550 Ti] X.Org 1.12.4 Res: 1680x1050@60.0hz
GLX Renderer Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209) GLX Version 2.1 Mesa 8.0.4 Direct Rendering Yes
darco
Level 3
Level 3
 
Posts: 166
Joined: Sat May 24, 2008 5:03 pm

Re: Cinnamon Up6 problem

Postby zerozero on Thu Dec 20, 2012 7:35 am

as you can see GLX Renderer Gallium 0.4 on llvmpipe you are not using the nvidia driver but nouveau.
somehow in the upgrade to the new kernel nvidia is not installed. but cinnamon should work (should) because you have Direct Rendering Yes odd :!:
- how did you installed the driver in the first place?
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6488
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Cinnamon Up6 problem

Postby darco on Thu Dec 20, 2012 12:26 pm

I use smxi and just recently upgraded to a new kernel (liquorix) and that is when a new nvidia driver was installed...
I noticed on boot up a FAIL message about a the cprufreq module not loading but that may be a another issue...

thxs
Last edited by darco on Thu Dec 20, 2012 1:05 pm, edited 1 time in total.
darco
Level 3
Level 3
 
Posts: 166
Joined: Sat May 24, 2008 5:03 pm

Re: Cinnamon Up6 problem

Postby darco on Thu Dec 20, 2012 12:44 pm

I reinstalled...using the debiian-nvidia option in smxi rather than current-nvidia option..

darco@darco-lmde:~$ inxi -Gx
Graphics: Card NVIDIA GF116 [GeForce GTX 550 Ti] X.Org 1.12.4 Res: 1680x1050@60.0hz
GLX Renderer GeForce GTX 550 Ti/PCIe/SSE2 GLX Version 4.2.0 NVIDIA 304.48 Direct Rendering Yes

everything seems ok...thanks ZZ!
darco
Level 3
Level 3
 
Posts: 166
Joined: Sat May 24, 2008 5:03 pm

Re: Cinnamon Up6 problem

Postby zerozero on Thu Dec 20, 2012 7:46 pm

darco wrote:I use smxi
ahh explained :wink: others will have more experience with sgfxi/smxi than me but i believe that after every kernel update you have to run it again.

8) glad it's sorted
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6488
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Cinnamon

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 4 guests