Mate freezes - maybe related to psmouse or smartscroll

Mate freezes - maybe related to psmouse or smartscroll

Postby Emerson Prado on Sat Jun 30, 2012 1:12 pm

I'm using LMDE, following the 'latest' flavour, with Mate and still using gdm3 (didn't migrate do mdm yet). Sometimes, my computer freezes for some minutes, usually during or after a CPU intensive task.
Today it froze, and I got this from tail /var/log/messages:
Jun 30 13:40:54 <host> kernel: [ 7300.546457] psmouse serio1: bad data from KBC - timeout
(Previous lines were only related to boot)
I'm judging that Mate froze, and not anything else, because this started happening after I migrated to Mate (from Gnome sHell). But I'm far from expert, and this judgement can be plain wrong.
I saw a probably related but here: http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=6&t=71950
I can't tell if this happens during mouse action. The /var/log/messages line was my only clue pointing to the mouse.
Did anyone see anything similar? What can be happening? Should I switch to mdm?
Many thanks,
Emerson
Emerson Prado
Level 1
Level 1
 
Posts: 41
Joined: Thu Nov 04, 2010 1:42 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mate freezes - maybe related to psmouse or smartscroll

Postby Emerson Prado on Mon Jul 16, 2012 3:07 pm

One funny thing: despite the error message points to psmouse, the mouse is the only thing that actually works during these hangups. This is reproduced every time.
Best regards,
Emerson
Emerson Prado
Level 1
Level 1
 
Posts: 41
Joined: Thu Nov 04, 2010 1:42 pm

Re: Mate freezes - maybe related to psmouse or smartscroll

Postby TPUSER on Sun Oct 27, 2013 1:51 pm

Emerson Prado:

Sorry you got no response, because this exact thing happens to me. The mouse works but is very jerky. Nothing else gets any response. No keyboard input is recognized. This has only happened in Mate to me. KDE is OK as is XFCE.
TPUSER
Level 1
Level 1
 
Posts: 18
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:26 pm

Re: Mate freezes - maybe related to psmouse or smartscroll

Postby Emerson Prado on Tue Nov 05, 2013 7:49 am

I've switched to MDM and kernel 3.x for a good while now. I don't know if any of these fixed the issue, but it's been also a good while it doesn't happen. Unfortunately, I can't relate one thing to the other - just recommend said update.
Regards,
Emerson
Emerson Prado
Level 1
Level 1
 
Posts: 41
Joined: Thu Nov 04, 2010 1:42 pm


Return to MATE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests