Beginner: Grub Problem

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Beginner: Grub Problem

Postby stefan1234 on Fri Feb 16, 2007 8:16 am

I tried to install Mint Bea on my machine, but after (appearently) successfull install, the Grub Menu does not appear, only the program for command-line.
I have two HDs:
1. Windows and an extra partition for saving things (IDE 0, both NTFS)
2. Mint with 1 x ext3 and 1 x swap (IDE 1)
BUT: during linux install, Mint tells me that the second drive is hdc (shouldn't it be hdb? There is no other HD, but before install I had my ipod shuffle hooked up.)
In order to post here (I really am a beginner) I had to use my XP cd to fixmbr.
Does anyone know an elegant yet simple way of reinstalling Grub so that it works? I tried "root (hd2,0) - setup hd0" in Grub, but got an error message.
It was already the third install, so you see a desperat newbie before you.
Thanks
Stef
stefan1234
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 16, 2007 8:02 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby clem on Fri Feb 16, 2007 8:36 am

hdb is slave on IDE0.. so hdc is right (master on IDE1).

Clem
User avatar
clem
Level 15
Level 15
 
Posts: 5552
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:34 am

Postby clem on Fri Feb 16, 2007 8:37 am

Can you manage to boot into Bea ?
User avatar
clem
Level 15
Level 15
 
Posts: 5552
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:34 am

Postby stefan1234 on Fri Feb 16, 2007 8:49 am

To be honest, I dont know how. And now that my mbr is formatted I can't even get into commandline..

Wow, that was fast, thanks...
stefan1234
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 16, 2007 8:02 am

Postby clem on Fri Feb 16, 2007 9:29 am

Ok, then I recommend you boot from the LiveCD and fix your grub from there.

clem
User avatar
clem
Level 15
Level 15
 
Posts: 5552
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:34 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests