reinstalled grub but have problems

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

reinstalled grub but have problems

Postby Kronolynx on Sat Dec 01, 2012 4:52 am

i was dualbooting windows 8 and linux mint 14 cinnamon , i deleted windows 8 and installed windows 7 then had to repair the grub so i could boot back in to mint.
now each time i start my laptop in to mint it takes a long time and i get this screen
Image
sometimes mint doesn't load and my laptop screen just stays black, i force shutdown and start again and everything is normal but still get that screen asking me to skip mounting the partition.

sda1 was the partition where windows 8 was and now windows 7 is in sda7

how can i fix this problem ?

thanks
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: reinstalled grub but have problems

Postby mintybits on Sat Dec 01, 2012 7:24 am

Press S
Then look at /etc/fstab. If it has an entry for sda1 then remove it.
Does Windows 7 boot ok?
mintybits
Level 5
Level 5
 
Posts: 827
Joined: Fri Jan 27, 2012 5:09 pm

Re: reinstalled grub but have problems

Postby Kronolynx on Sat Dec 01, 2012 8:16 am

thanks this is how my fstab looks

Code: Select all
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc   /proc   proc   nodev,noexec,nosuid   0   0
#Entry for /dev/sda7 :
UUID=aa6f10ce-0797-49ea-9834-754349a9d8e8   /   ext4   errors=remount-ro   0   1
#Entry for /dev/sda5 :
UUID=EE4E0CD24E0C960D   /media/Kronolynx   ntfs-3g   defaults,locale=en_US.UTF-8   0   0
#Entry for /dev/sda1 :
UUID=6E06BC5706BC224F   /media/sda1   ntfs   defaults,nls=utf8,umask=0222   0   0
#Entry for /dev/sda6 :
UUID=0cc74844-166d-488b-9b06-9e519b642834   none   swap   sw   0   0


i should remove this?

Code: Select all
#Entry for /dev/sda1 :
UUID=6E06BC5706BC224F   /media/sda1   ntfs   defaults,nls=utf8,umask=0222   0   0


i have been using it for a couple of days like that and yes it boots ok to windows 7
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Re: reinstalled grub but have problems

Postby mintybits on Sat Dec 01, 2012 8:31 am

Yes, remove those lines or just comment out the second one by starting it with #

Then see if it boots without complaining.
mintybits
Level 5
Level 5
 
Posts: 827
Joined: Fri Jan 27, 2012 5:09 pm

Re: reinstalled grub but have problems

Postby Kronolynx on Sat Dec 01, 2012 9:24 am

mintybits wrote:Yes, remove those lines or just comment out the second one by starting it with #

Then see if it boots without complaining.


yes it's working fine, thanks
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: crossroads, dnetx, Kaurango and 20 guests