sound on boot

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

sound on boot

Postby smelm0 on Mon Apr 28, 2008 8:25 pm

my sound frequently doesn't load on boot and I don't get the characteristic beep at the login window. rebooting once or twice solves the problem. any suggestions for having the sound active on all boot attempts
thanks
mike
smelm0
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Sat Mar 08, 2008 2:34 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: sound on boot

Postby Husse on Tue Apr 29, 2008 6:35 am

Which version of Mint?
Any major updates?
Which hardware?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: sound on boot

Postby smelm0 on Wed Apr 30, 2008 10:47 am

darnya
all up to date
hardware nvidia ck804
smelm0
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Sat Mar 08, 2008 2:34 pm

Re: sound on boot

Postby Husse on Thu May 01, 2008 8:41 am

nvidia ck804 is the sound chip I've got No problems noted, but I generally have my speakers switched off and only switch them on when listening to music
Read this topic in the Ubuntu forums and see if it helps
http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... und+feisty
And even if it states Feisty it works in Gutsy and so Daryna
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: zedion and 35 guests