Boot problem sometimes...

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

Boot problem sometimes...

Postby art_ on Fri Feb 22, 2013 1:37 pm

Hi,
I have just installed mint 14 MATE and it works... sometimes. I have also installed on disk w7. I've made a 30GB free HDD space and made 1GB for swap, the rest for the system. When I restart a computer sometimes MINT works sometimes dosent, it's starting and then there is a black screen and nothing more. I need to try few times to make it work. Any idea ?

regards
art_
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 22, 2013 1:24 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Boot problem sometimes...

Postby mintyy on Sun Feb 24, 2013 3:01 pm

Hello,

do you use the displayport to connect your monitor?

I have similar problems as described here:

viewtopic.php?f=46&t=124510&p=682028#p682028


Sometimes booting works fine but often I have to restart over and over again in order to get a picture on the screen after a "cold start". Win 7 starts fine every time.

My guess is a displayport problem in combination with my Intel HD4000. What graphics do you use?

regards
mintyy
Level 1
Level 1
 
Posts: 16
Joined: Fri Feb 01, 2013 8:05 pm

Re: Boot problem sometimes...

Postby mintyy on Wed Feb 27, 2013 9:09 am

Try hitting

CTRL+ALT+BACKSPACE

brought me from the black cursorless screen to the session login, from there just wait a few seconds and the desktop appears (if auto login enabled I guess). Have to observe if it works every time this appears.
mintyy
Level 1
Level 1
 
Posts: 16
Joined: Fri Feb 01, 2013 8:05 pm


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests