Compiz-Fusion does not start...[SOLVED]

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Compiz-Fusion does not start...[SOLVED]

Postby Cariboo on Fri May 30, 2008 1:52 am

Hello all,
With remastersys I backed-up my LinuxMint 7.10 installation.
I re-installed this version on my computer again (after repartitioning the hard drive) and everything works fine except compiz fusion 'Desktop Cube' and 'Rotate Cube'.
I checked the 'Advanced Desktop Effects Settings' and they are set all the same as in the original installation.
The Synaptic Package Manager shows that the 'nvidia glx-new' driver is installed.
The command 'compiz --replace' does not work.
:?: What do I have to do to start compiz fusion?
Last edited by Cariboo on Mon Jun 02, 2008 6:52 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
 
Posts: 203
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Compiz-Fusion does not start...

Postby Acid_1 on Fri May 30, 2008 11:36 am

I think it's:

sudo apt-get replace [program]

but i'd personally do:

sudo apt-get remove [program]
sudo apt-get install [program]

give that a try :P
Website: Forkwhilefork
User avatar
Acid_1
Level 5
Level 5
 
Posts: 817
Joined: Thu Nov 01, 2007 11:12 pm
Location: Saskatchewan, Canada

Re: Compiz-Fusion does not start...

Postby Cariboo on Fri May 30, 2008 10:24 pm

Acid_1 wrote:I think it's:
sudo apt-get replace [program]
but i'd personally do:
sudo apt-get remove [program]
sudo apt-get install [program]

give that a try :P


Thanks for the tip, unfortunately it didn't help! :mrgreen:
What info should I provide to solve the issue?
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM15-64bit-Cinnamon and Win7-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.
User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
 
Posts: 203
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm

Re: Compiz-Fusion does not start...

Postby Acid_1 on Sat May 31, 2008 3:00 am

hehe, I'm from Saskatchewan, just thought I'd throw that out there :P anyhow, I'm assuming your nvidia supports 3d? What model is it? :mrgreen:
User avatar
Acid_1
Level 5
Level 5
 
Posts: 817
Joined: Thu Nov 01, 2007 11:12 pm
Location: Saskatchewan, Canada

Re: Compiz-Fusion does not start...

Postby MagnusB on Sat May 31, 2008 2:14 pm

Check if xorg.conf is set up with the correct driver, it might be using nv or vesa.
Image
You're not drunk if you can lie on the floor without holding on.
--Dean Martin
MagnusB
Level 6
Level 6
 
Posts: 1255
Joined: Sun Nov 18, 2007 12:39 pm
Location: Norway

Re: Compiz-Fusion does not start...[SOLVED]

Postby Cariboo on Mon Jun 02, 2008 7:10 pm

Thank you, Acid_1 and MagnusB,
you pointed exactly to the problem....
It was the wrong driver (nv instead of nvidia) in /etc/X11/xorg.conf!!!
All is running pefect...thanks again...
PS.
I wanted to attach "more-info.txt" (for other people interested in what I had to do)
but I always get the message that the extension txt is not allowed.
Which extensions are allowed for Attachment Uploads?
:roll:
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM15-64bit-Cinnamon and Win7-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.
User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
 
Posts: 203
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm

Re: Compiz-Fusion does not start...[SOLVED]

Postby Acid_1 on Tue Jun 03, 2008 11:18 am

Assuming you're using Mint, just right click and 'make new document'. Leave the extension (which is nothing, afaik) and type it in, then post it.
Website: Forkwhilefork
User avatar
Acid_1
Level 5
Level 5
 
Posts: 817
Joined: Thu Nov 01, 2007 11:12 pm
Location: Saskatchewan, Canada

Re: Compiz-Fusion does not start...[SOLVED]

Postby Cariboo on Tue Jul 29, 2008 1:45 pm

Acid_1 wrote:Assuming you're using Mint, just right click and 'make new document'. Leave the extension (which is nothing, afaik) and type it in, then post it.

I have the file "xorg(copy)" created with text editor and I want to attach it.
Each time I try to upload it as attachment I get the
message (in red): The extension is not allowed (see screenshot).
Attachments
ScreenShot.png
/etc/X11/xorg(copy) can't be attached as a text file. Why?
ScreenShot.png (102.04 KiB) Viewed 451 times
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM15-64bit-Cinnamon and Win7-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.
User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
 
Posts: 203
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests