x server not running by defalt

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

x server not running by defalt

Postby thunderstorm on Mon Oct 14, 2013 12:34 am

hi ,

I installed mint 15 (mate desktop) a few days ago . usually the login prompt would be a graphical window . but now i am getting the tty terminal . so i login and pass startx to start up the graphical interface . when its time to shutdown i hit quit from the gui which returns me back to my terminal where i use shutdown command .

I have two issues :
1. why is it failing to connect to xserver at startup
2. once i hit shutdown -P 1 in my terminal , it usually does not shut down , it checks for battery status or trying to kill some process and gets stuck there .

Please help .
thunderstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:28 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: x server not running by defalt

Postby thunderstorm on Mon Oct 14, 2013 12:55 am

shutdown issue is resolved now . seems I have been trying it without logging out some users . Please help me out with starting up on mate gui session on startup
thunderstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:28 am

Re: x server not running by defalt

Postby thunderstorm on Mon Oct 14, 2013 2:31 am

hi all ,

i added startx to .profile file and it seems to work fine now . is this the correct resolution ? Kindly help
thunderstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:28 am

Re: x server not running by defalt

Postby administrollaattori on Mon Oct 14, 2013 2:33 am

How about if you re-install MDM ?
Code: Select all
sudo apt-get purge mdm
sudo apt-get install mdm
User avatar
administrollaattori
Level 7
Level 7
 
Posts: 1634
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am

Re: x server not running by defalt

Postby thunderstorm on Mon Oct 14, 2013 2:41 am

hi administrollaattori,

i added startx to the .profile file and its working now . i dont know if its a correct implementation . Shall i go ahead and try the option given by you . I am not sure about how this mdm works . can you please help me understand it
thunderstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:28 am

Re: x server not running by defalt

Postby administrollaattori on Mon Oct 14, 2013 2:46 am

thunderstorm wrote:hi administrollaattori,

i added startx to the .profile file and its working now . i dont know if its a correct implementation . Shall i go ahead and try the option given by you . I am not sure about how this mdm works . can you please help me understand it

If it works now, dot not break the working system .. :wink:
User avatar
administrollaattori
Level 7
Level 7
 
Posts: 1634
Joined: Tue Sep 03, 2013 4:51 am

Re: x server not running by defalt

Postby thunderstorm on Mon Oct 14, 2013 2:48 am

Sure. Thanks :)
thunderstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:28 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests