new install won't boot

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

new install won't boot

Postby tadpole1954 on Thu Sep 18, 2008 6:07 pm

Hi. Been looking forward to using Mint for awhile now. Finally installed tonight it tonight and I get a splash screen that lasts forever and then a screen that many others have had. Starts out BusyBox v1.1.3 and ends with (initramfs) _. I searched for this problem and I found no solution. Actually, very few of these same problems were solved of those I read. Is there anyone that could help me out there?

This is my first try with Linux and I'm anxious for it to go. The live cd has worked for me so I know that I like and can use Mint. I don't like Microsoft and want to convert. From the time that I first used the live cd to the day I tried to install, all I did different was to remove a hard drive that I used for backup.
tadpole1954
Level 2
Level 2
 
Posts: 53
Joined: Thu Sep 11, 2008 8:20 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: new install won't boot

Postby Husse on Fri Sep 19, 2008 5:30 am

all I did different was to remove a hard drive that I used for backup.

I think that's the explanation - there's a problem if you change the number of disks/partitions especially if you have a mix of different kinds of disks (SATA IDE USB)
Look at this
http://www.linuxmint.com/wiki/index.php ... annot_boot
I hope even a complete noob can use it
Welcome to Mint - and after you've followed the advice to a working Mint :)
(BTW this can get much worse in Windows...)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests