Install hangs

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Install hangs

Postby marcus0263 on Tue Mar 27, 2007 12:44 am

Well I decided to put Mint on my main box, problem is it hangs when booting into the Live CD. As soon as it gets by the Splash it hangs. I've got a SCSI system with SCSI DVD and Hard Drives, I'm guessing it doesn't like SCSI.

Devices -
Code: Select all
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82875P/E7210 Memory Controller Hub (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82875P Processor to AGP Controller (rev 02)
00:03.0 PCI bridge: Intel Corporation 82875P/E7210 Processor to PCI to CSA Bridge (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev c2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801EB (ICH5) SATA Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV40 [GeForce 6800 Ultra] (rev a1)
02:01.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82547EI Gigabit Ethernet Controller
03:02.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 03)
03:02.1 Input device controller: Creative Labs SB Audigy Game Port (rev 03)
03:02.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire Port
03:03.0 PCI bridge: Hint Corp HB6 Universal PCI-PCI bridge (non-transparent mode) (rev 11)
03:04.0 SCSI storage controller: Adaptec AIC-7892A U160/m (rev 02)
04:08.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller (rev 46)
04:09.0 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
04:09.1 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
04:09.2 USB Controller: NEC Corporation USB 2.0 (rev 02)


CPU -
Code: Select all
processor       : 1
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 15
model           : 2
model name      : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
stepping        : 9


RAM -
Code: Select all
MemTotal:      3477520 kB
MemFree:       3187396 kB
Buffers:         21196 kB
Cached:         125520 kB
SwapCached:          0 kB
Active:         174456 kB
Inactive:        82092 kB
HighTotal:     2591936 kB
HighFree:      2343872 kB
LowTotal:       885584 kB
LowFree:        843524 kB
SwapTotal:     1959888 kB
SwapFree:      1959888 kB
Dirty:             152 kB
Writeback:           0 kB
AnonPages:      109776 kB
Mapped:          44452 kB
Slab:            14936 kB
SReclaimable:     6404 kB
SUnreclaim:       8532 kB
PageTables:        864 kB
NFS_Unstable:        0 kB
Bounce:              0 kB
CommitLimit:   3698648 kB
Committed_AS:   286612 kB
VmallocTotal:   114680 kB
VmallocUsed:     56664 kB
VmallocChunk:    57768 kB
User avatar
marcus0263
Level 4
Level 4
 
Posts: 362
Joined: Mon Dec 25, 2006 9:40 am
Location: Seattle

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby Boo on Tue Mar 27, 2007 12:57 am

I would try turning off disk controllers at the BIOS level that you don't use.

There could be an off chance it is the SCSI CDROM playing silly buggers. try using and IDE one if you can.
:wink:
User avatar
Boo
Level 8
Level 8
 
Posts: 2364
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Postby marcus0263 on Tue Mar 27, 2007 1:08 am

Boo wrote:I would try turning off disk controllers at the BIOS level that you don't use.

There could be an off chance it is the SCSI CDROM playing silly buggers. try using and IDE one if you can.
:wink:
That's the problem, it's all SCSI. I don't have problem with other Distro's. I'm doing another download and burn, let's see if it's just a bad burn.

Cheers
User avatar
marcus0263
Level 4
Level 4
 
Posts: 362
Joined: Mon Dec 25, 2006 9:40 am
Location: Seattle

Postby marcus0263 on Wed Mar 28, 2007 12:38 am

Well, it's hardware ....... looks like my mainboard has taken a dump....... O'well I was looking for an excuse to build a new system, looks like I've got one now.

Cheers
User avatar
marcus0263
Level 4
Level 4
 
Posts: 362
Joined: Mon Dec 25, 2006 9:40 am
Location: Seattle

Postby Boo on Wed Mar 28, 2007 1:35 am

I'll bags your old SCSI stuff

FOFL
:lol:
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!
User avatar
Boo
Level 8
Level 8
 
Posts: 2364
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Postby marcus0263 on Wed Mar 28, 2007 2:04 am

Boo wrote:I'll bags your old SCSI stuff

FOFL
:lol:
Once you go SCSI you never go back ;-)

My Ultra 160 15,000 rpm Cheetah's still stop the hell out of SATA ;-)

So good excuse to go 64 bit with Ultra 320 :D
User avatar
marcus0263
Level 4
Level 4
 
Posts: 362
Joined: Mon Dec 25, 2006 9:40 am
Location: Seattle

Postby Boo on Wed Mar 28, 2007 2:16 am

SATA is no big deal, not much better than PATA.
but if you raid 0 them they get better...
but if you raid 0 scsi man that is sweet.

:lol:
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!
User avatar
Boo
Level 8
Level 8
 
Posts: 2364
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: Chriskmint and 9 guests