usplash isn't showed [CLOSED]

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

usplash isn't showed [CLOSED]

Postby alekz on Sun Nov 09, 2008 1:15 am

*** I really appreciate your help guys, but I think Debian is easier for me, so I'll go back to it ***


Hi! I just installed Mint Elyssa x86 and since I ran the LiveCD the usplash wasn't showed, I only get a black screen and after the system loads I get the login screen, nothing found in the forums, so any idea? Thanks!
Last edited by alekz on Tue Nov 11, 2008 2:05 am, edited 2 times in total.
Alejandro Aguila Sáinz
-------------------
DSA Key ID:
CBCBD546
-------------------
Fingerprint:
DAC8 E1EF 63E8 469E 80BB
9238 1370 F078 CBCB D546
-------------------
alekz
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun Nov 09, 2008 1:09 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: usplash isn't showed

Postby Husse on Sun Nov 09, 2008 4:26 pm

To be sure - it gets totally black until you're about to log in?
Not heard of before actually
If you have some Linux knowledge this can be the solution
viewtopic.php?f=46&t=18591
Please don't try it if you do not understand it
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19714
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: usplash isn't showed

Postby alekz on Mon Nov 10, 2008 12:24 am

Husse wrote:To be sure - it gets totally black until you're about to log in?
Not heard of before actually
If you have some Linux knowledge this can be the solution
http://www.linuxmint.com/forum/viewtopi ... 46&t=18591
Please don't try it if you do not understand it


Thanks Husse! I just checked and the UUID swap matches, so I think that's not the problem, and yes it is totally black until the login screen. Any other idea? By the way, the same LiveCD works fine with another system.
Alejandro Aguila Sáinz
-------------------
DSA Key ID:
CBCBD546
-------------------
Fingerprint:
DAC8 E1EF 63E8 469E 80BB
9238 1370 F078 CBCB D546
-------------------
alekz
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun Nov 09, 2008 1:09 am

Re: usplash isn't showed

Postby Husse on Mon Nov 10, 2008 7:05 am

To be sure - we are talking about an installed system?
There is another similar solution you could try
viewtopic.php?f=46&t=17480&p=105370&hilit=initramfs#p105370
Now you do not have the wrong resolution, you have none at all
Try a fairly low resolution like 800x600 and perhaps you'll see something
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19714
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: usplash isn't showed

Postby alekz on Mon Nov 10, 2008 12:32 pm

*** I really appreciate your help guys, but I think Debian is easier for me, so I'll go back to it ***


Hey Husse thanks again, just to confirm, yes, it is an installed system, and I changed the resolution to 800x600 but the same black screen :( .
Alejandro Aguila Sáinz
-------------------
DSA Key ID:
CBCBD546
-------------------
Fingerprint:
DAC8 E1EF 63E8 469E 80BB
9238 1370 F078 CBCB D546
-------------------
alekz
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun Nov 09, 2008 1:09 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests