installation does not see my SAta Drive

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

installation does not see my SAta Drive

Postby Guest on Sun Dec 28, 2008 10:55 am

On my system the Live cd does not see my Sata Hardrive, in mint linux 5 it did, windows has no problems, Also on my 2 others system its the same thing.

Its a endless loop of trying to see the sata drive. I let it go over 10 minutes and its the same for all three systems. One with a Asus board and 2 different Gigabyte boards.

Like I said before no problem with Mint Linux 5 version.

So What do I do to fix this problem.

Also same problem with Kubuntu 8.10.
Guest
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: installation does not see my SAta Drive

Postby Husse on Sun Dec 28, 2008 3:57 pm

This should not happen, I suspect a faulty CD
Did you check the md5sum and burned as slow as possible?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: installation does not see my SAta Drive

Postby Guest on Sun Dec 28, 2008 6:08 pm

Husse wrote:This should not happen, I suspect a faulty CD
Did you check the md5sum and burned as slow as possible?


sorry, forgot to say, checksum is good and also downloaded 3 times and burned at the slowest speed.
Guest
 

Re: installation does not see my SAta Drive

Postby Husse on Sun Dec 28, 2008 6:17 pm

Ok lets take one of the pcs as an example
It seems you have Elyssa installed - run lspci in a terminal and post the result here (right click to copy)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: installation does not see my SAta Drive

Postby Guest on Mon Dec 29, 2008 8:06 am

Husse wrote:Ok lets take one of the pcs as an example
It seems you have Elyssa installed - run lspci in a terminal and post the result here (right click to copy)


I do not have it installed, during the install process it does not see the Sata drives. It stays in an endless loop looking for them.
Guest
 

Re: installation does not see my SAta Drive

Postby Guest on Mon Dec 29, 2008 8:09 am

Guest wrote:
Husse wrote:Ok lets take one of the pcs as an example
It seems you have Elyssa installed - run lspci in a terminal and post the result here (right click to copy)


I do not have it installed, during the install process it does not see the Sata drives. It stays in an endless loop looking for them.


The primary partition has windows xp, the next four partition is for Root, home, swa[ and storage. root , home and swap are formatted to EXT3 and are clean. nothing on them.
Guest
 


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: Frankus333, Google [Bot] and 10 guests