Problems Booting/Installing Linux Mint 6 XFCE Edition

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Problems Booting/Installing Linux Mint 6 XFCE Edition

Postby JMD88 on Mon Mar 16, 2009 6:23 am

I've been using Linux Mint since version 3 on an old Dell Dimension 4500S, and I've never encountered any problem like this before. When I put in the live CD, it runs normally up to the point that it reaches the loading screen. A little bit of the loading bar fills up, but then it just stops right there. When I tried disabling my Geforce 4 MX4000 and using the onboard graphics hardware built into the Intel 82845G chipset, I was able to boot from the Live CD and install Mint.

What is the cause of this issue, and what can I do to fix it? I'm sorry if this is a stupid question, but I really haven't been able to find a solution for it.
JMD88
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 15, 2009 7:00 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Problems Booting/Installing Linux Mint 6 XFCE Edition

Postby viking777 on Mon Mar 16, 2009 2:02 pm

I don't think that particular card is supported out of the box. You will need to go here:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

and download the driver for it then install it. Or you might try envyng. I have never used it, but to launch it you type:

Code: Select all
envyng -t


Into a terminal. Then follow the prompts to install an Nvidia driver.

I always use the first method, but you have to be in a terminal with no graphical instance running.
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
Image
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
 
Posts: 5153
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests