No display even before BIOS

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

No display even before BIOS

Postby mju4t on Fri Aug 14, 2009 10:23 am

Hello,

Recently my computer has been acting up. I turn it on and I get no display - rather a black screen. It sounds like the computer is loading BIOS/doing the POST routine (ie it makes the noise my computer normally makes when I turn it on). This happened yesterday and after a few reboots it fixed itself. Now it will not fix itself after many reboots. The only thing different is I am not running on AC power (I left my charger at home, so I can't do anything until later)...Until then, any ideas?
mju4t
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 14, 2009 9:58 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No display even before BIOS

Postby lagagnon on Fri Aug 14, 2009 11:52 am

I am assuming you see no text on the screen at all and do not get the POST completed beep? If that is the case then you have either a:

1) faulty video chip
2) faulty CPU or motherboard
3) faulty power supply system

(in that order of likelihood)

If you do get the POST completed successfully beep and still get a black screen with no text whatsoever then you have either a:

1) faulty LCD screen/monitor/video cable
2) faulty CPU/motherboard (somewhat unlikely if POST completes OK).
User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
 
Posts: 1888
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: amrigo, Fred Barclay, gold_finger and 20 guests