SOLVED! unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

SOLVED! unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby caddi fuller-Teabags on Thu Nov 22, 2007 3:54 pm

Trying to boot live cd on my desktop - I have Mint on my laptop. This is the daryna beta, want to try it before burning yet another cd.

Details - AMD sempron 3000; 1mb RAM; samsung sp1604n hdd; radeon 9250 video card (an ATI) - which I assume is the problem.

Have tried :
nosplash noapic noacpi which results in white arrow on black screen.
nosplash noapic noacpi -- which results in white arrow on black screen.
splash=0 which results in white arrow on black screen.
splash=0 noapic noacpi which results in white arrow on black screen.
splash=0 noapic noacpi-- which results in white arrow on black screen and a white rectangle which occupies the top left 1/6th of the screen
nosplash nolapic noacpi which results in a 'busybox' message then a series of 'lost interrupt' screens.

Is there a fix for this in the new daryna, do you think or is it my PC?

I would value any help. Thank you.
Last edited by caddi fuller-Teabags on Fri Nov 30, 2007 6:02 pm, edited 1 time in total.
caddi fuller-Teabags
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Sun Nov 04, 2007 4:01 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby Husse on Sun Nov 25, 2007 7:21 pm

Haven't I seen you in another post already installed?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby caddi fuller-Teabags on Tue Nov 27, 2007 2:27 pm

I have installed the Celena Mint on my laptop, it went on easily - no problem at all, but when I tried the same disc on my desktop it didn't like it. I have since tried Daryna and Ubuntu on the same PC and both experienced problems.

I get so far and hit a problem, sort that problem and am faced with a different one.

I put PCLinuxOS 2007 on successfully :D and then tried again to put Mint on (using a different option on the f6) but it hit the same error. When I tried UBuntu (like a berk) I made a user error and blew up my Windows and PCLinux installations. :x I am not experienced at GRUB and was unable to recover them. I reinstalled windows but am still looking for things to try to enable me to have Mint installed.

Further digging on forums and webpages makes me wonder if it is the motherboard - so I will be trying a known good motherboard this weekend.

To recap - I have not as yet installed Mint on my desktop,though each time I am sure this new solution will enable me to do so.

Wanders off singing, "One day my Mint will come."

Caddi
caddi fuller-Teabags
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Sun Nov 04, 2007 4:01 pm

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby Husse on Tue Nov 27, 2007 5:47 pm

I have some experience in hardware (used to sell in my own business)
Which motherboard?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby caddi fuller-Teabags on Wed Nov 28, 2007 4:48 pm

Thank you.

The motherboard in question is a Winfast NF3250K8AA, with a Sempron 3000 chip.

I have done a search for other incidents of problems but it comes up with no issues.

Strangely my graphics are playing up on the windows partition now, the 3d graphics seem to be causing crashes and I am in two minds about the cause of my problems. (that is a radeon 9250).
caddi fuller-Teabags
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Sun Nov 04, 2007 4:01 pm

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby Husse on Thu Nov 29, 2007 10:44 am

It's nforce3 - rather unusual I think
And a Radeon 9250 I think that may well be the cause
Have to think about this and time is running out...
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby jimint on Thu Nov 29, 2007 11:34 am

I had the same problem as caddi fuller.What i found was turning off anything to do with Power Management in the motherboard BIOS did it for me.I have a ECS RC410L/800M board.And it took a few minutes for Daryna to load.Hope this helps.
jimint
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Sun Feb 25, 2007 9:49 pm

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby caddi fuller-Teabags on Fri Nov 30, 2007 3:21 pm

Though I think I may have alredy disabled all power management (you lose track of what you have done), I have nothing to lose by trying Jimint's solution, so I will give that a go after dinner.

Tomorrow I will be 'borrowing' a different motherboard from my son which has a PCI-express option for a spare graphics card (which is higher spec but may give me different problems!).

Hopefully either one of those fixes will work.
(looking for a smilie that represents stoic optimism)
caddi fuller-Teabags
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Sun Nov 04, 2007 4:01 pm

Re: unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby caddi fuller-Teabags on Fri Nov 30, 2007 4:24 pm

Have to think about this and time is running out...


:shock: Husse, you have me worried now! Is there something we ought to know?

Please tell me that you are just about to go to bed or out somewhere or something equally benign. Otherwise I will be worrying about you or that my PC is about to self-destruct in 2 hours or something! :)

Caddi
caddi fuller-Teabags
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Sun Nov 04, 2007 4:01 pm

Re: SOLVED! unable to boot livecd - tried the recommended fixes

Postby caddi fuller-Teabags on Fri Nov 30, 2007 6:09 pm

:D :D :D
Many thanks, jimint.

I did what you suggested and disabled all the power management features in my BIOS. I then had to experiment with the F6 options and the ones I eventually used were:
noapic
nolapic
noacpi
break=button

This seemed to solve the problem. Naturally I now have some others which I will post, but Daryna is now on my main PC. (Grub is not allowing me to select windows though windows is on the list, and my gnome daemon not installed corretly but these, I hope, are fixable.)

Now I need to find out if i can re-enable my power management thingies, and whether I need to anyway.

Once again, :D many thanks! :D
caddi fuller-Teabags
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Sun Nov 04, 2007 4:01 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: leppen and 26 guests