No start-up/shut-down sounds in Daryna! solved

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

No start-up/shut-down sounds in Daryna! solved

Postby Pikey on Fri Dec 21, 2007 6:48 am

I've installed Daryna a 3 or 4 times now .. dual-booting with Vista ... and everything is working great!

I've just realised (via another post in another section here) that I'm not hearing the startup/shutdown sounds!

On top of that main audio related applications seem to work (amarok/XMMS/mplayer) .. but other apps I try to install don't .. that includes exaile, songbird and listen.

My audio connection is straight out of the motherboard (green socket?!) to altec lansing 2.1 speakers .. nothing fancy.

Is there anything else I should be doing here to get the sound fixed? .. thanks for any help folks!
User avatar
Pikey
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Thu Dec 13, 2007 6:41 am
Location: UK

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No start-up/shut-down sounds in Daryna!

Postby Husse on Fri Dec 21, 2007 7:05 am

Control Center > Sound gives you lots of settings
There is a Sound tab and maybe the log in/out sounds are disabled
When some sound apps work and some don't I advice you to check settings in the non working apps and the Volume control (and perhaps compare with settings in the apps that work)
Some may use alsa and others oss and you may have muted one of these but not the other
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: No start-up/shut-down sounds in Daryna!

Postby Pikey on Fri Dec 21, 2007 4:23 pm

Thanks Husse ! I had a look in there as you suggested .. everything seemed to be normal, except nothing wanted to play ...

Image

Anyway I had a fiddle about with a few settings, both in here and in the mixer (double-clicking on the speaker icon) and for some unknown reason things started working !!

Playing with exaile now btw ... start-up/shut-down sounds now working, at least they are in gnome. If I re-boot and go Enlightenment E17 ... no start-up sound ! I suppose that might be expected thinking about it now (different desktop manager etc)

Anyhow .. thanks for the help !!
User avatar
Pikey
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Thu Dec 13, 2007 6:41 am
Location: UK

Re: No start-up/shut-down sounds in Daryna!

Postby Husse on Sun Dec 23, 2007 10:50 am

yeah - you'll have to do it all over again in E17
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests

cron