Installer dies at past 90%

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Installer dies at past 90%

Postby mnth on Mon Jan 07, 2008 6:23 pm

When trying to install Daryna the installer dies when it is almost finished: when doing some hardware stuff at the end it disappears, leaving the machine running but the installation is unfinished.
- leaves directory icons like /target/home and /target/boot etc on the desktop, the MBR is not written so attempting to boot goes to the previous boot menu.

- The machine is a dual-core Athlon64, with 4 GB RAM, ran Mint 3.1 and Ubuntu 7.10 with no trouble.

Any ideas on what to do? Is there some log showing what went wrong?

--
mnth
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 07, 2008 5:58 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Installer dies at past 90%

Postby beechtree on Mon Jan 07, 2008 8:21 pm

Is this a laptop? Daryna does not like to complete an installation if the wireless is switched 'on' during the install.
beechtree
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sat Nov 17, 2007 10:21 am

Re: Installer dies at past 90%

Postby mnth on Tue Jan 08, 2008 5:33 pm

- not a laptop: a desktop machine with no wireless hardware.
mnth
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 07, 2008 5:58 pm

Re: Installer dies at past 90%

Postby cogDis on Tue Jan 08, 2008 7:18 pm

I had the exact same symptoms occur when I attempted to install grub to the boot block of the root partition on a dual SATA system. When allowing the installer to write grub to the MBR (sda), the install completed successfully . In that regard, your situation may be entirely different. Hard to say without more details. I saw the same behavior with both Gutsy 32 and 64 Live CDs, as well as Daryna.. Strangely, the workaround I found was to click the "advanced" button in the last installer dialog, and enter the partition for the grub installation in standard linux notation (/dev/sdXX) not the Grub syntax (HDx,x). I have no idea why this works, other than there is a bug in the ubiquity grub scripts.

I don't know if this will make any difference in your case or not, but it's a fairly simple thing to check out.
cogDis
Level 1
Level 1
 
Posts: 37
Joined: Tue Jan 23, 2007 7:17 pm

Re: Installer dies at past 90%

Postby merlwiz79 on Tue Jan 08, 2008 7:20 pm

I have a desktop with wireless that's always on an it has always installed fine.
It could be a bad burn or a dirty cd.

Check the md5sum of the cd and iso.
~.xsessions and maybe a log in /var/log may have some info on why it died.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests