No Boot Device Found

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

No Boot Device Found

Postby eppoh on Thu Jan 10, 2008 5:29 pm

Just did and install to a USB drive from the live CD. I did not install any Grub, it installed itself over my PC grub last time I tried this.

Now , with the system apparently sucessfully installed to the USB drive, it will not boot.

I get an error message that says "No boot device found" press a key ..

I shouldn't need Grub should I ? Wouldn't the installer make the drive bootable?
eppoh
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:55 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No Boot Device Found

Postby Chi on Fri Jan 11, 2008 4:16 am

Hi

A boot loader is needed on the Master Boot Record.

At the end of install select the "Advanced" button (probably the same place you selected to not install Grub) and this should give choice of installing grub on the USB key by choosing the correct device.

You could try Super Grub rather than reinstalling, as it can apparently boot a kernel directly, then fix Grub from there.

Also some USB flash drives are notorious for having problems with corrupted master boot records, one I definitely know of is the Kingston Data Traveler. To fix can use apt package called mbr. fdisk -l (to locate drive) then install-mbr /dev/sdx (with sdx being flash device)
Time is what keeps everything from happening all at once.
User avatar
Chi
Level 2
Level 2
 
Posts: 79
Joined: Wed Jan 09, 2008 5:02 am
Location: New Zealand

Re: No Boot Device Found

Postby eppoh on Fri Jan 11, 2008 8:46 am

This is not a flash drive- it is a USB hard drive.
eppoh
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:55 pm

Re: No Boot Device Found

Postby Chi on Fri Jan 11, 2008 4:33 pm

Will still require a bootloader to boot kernel. If booting from the disk then on the mbr.
Time is what keeps everything from happening all at once.
User avatar
Chi
Level 2
Level 2
 
Posts: 79
Joined: Wed Jan 09, 2008 5:02 am
Location: New Zealand


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests