Installation hangs... solved

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Installation hangs... solved

Postby Cariboo1938 on Sun Jan 13, 2008 10:31 pm

Hello Mint Community...I'm having a problem...
I'm running Ubuntu 7.10-amd64 on my computer and I wanted to install LinuxMint4.0 for compare and test purposes. I downloaded the .iso file from the Internet and burnt the image to a Live CD.
The installation, on a so far unused partition on my hard drive, started well and close to the end it hung at the "Detecting the Hardware" step.
I had to use the "Reset" button to get out of the dead lock.
This is the Hardware I use:
CPU: AMD Athlon 64,
RAM: Samsung-184 1GB;
MB: GigaByte GA-K8NS Ultra-939;
HDD: Maxtor 120+80 GB SATA;
GPU: MSI nVidia GeForce FX5200 AGP8X;
MON: LG Flatron T710BH;
PS: Enermax 375W
Is the processor AMD64 the problem???
Greetings
Cariboo
Cariboo1938
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Installation hangs...

Postby Husse on Mon Jan 14, 2008 8:03 am

If you've come that far I don't think there's a problem with the hardware (if it's not broken)
375 W PSU is a bit thin though...
Did you check the md5sum of the ISO and burn slowly. It could be a faulty CD even if you get that far
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Installation hangs...

Postby Cariboo on Mon Jan 14, 2008 12:57 pm

Husse wrote:If you've come that far I don't think there's a problem with the hardware (if it's not broken)
375 W PSU is a bit thin though...
Did you check the md5sum of the ISO and burn slowly. It could be a faulty CD even if you get that far

Thanks Husse for the reply.
Yes, I checked md5sumand burnt with 8x. When I repeated the Installation, it worked perfectly. I don't know what went wrong the first time. Anyhow, I think this will be my working distro soon..... :D
Edit:
PROBLEM SOLVED......How can I mark the thread as [SOLVED] :?:
Self-built MSI-785GM-E51 Desktop, Dual boot: LM15-64bit-Cinnamon and Win7-64bit , Samsung Galaxy S4 un-locked.
User avatar
Cariboo
Level 4
Level 4
 
Posts: 203
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 pm

Re: Installation hangs...

Postby Guest on Mon Jan 14, 2008 5:45 pm

I had the same thing happen. It hung on the first attempt but succeeded on the second. I believe I also burned mine @ 8X. using k3b which checks MDSum automatically. BTW, I really like MINT.
Guest
 

Re: Installation hangs...

Postby merlwiz79 on Mon Jan 14, 2008 8:34 pm

Cariboo wrote:
Husse wrote:If you've come that far I don't think there's a problem with the hardware (if it's not broken)
375 W PSU is a bit thin though...
Did you check the md5sum of the ISO and burn slowly. It could be a faulty CD even if you get that far

Thanks Husse for the reply.
Yes, I checked md5sumand burnt with 8x. When I repeated the Installation, it worked perfectly. I don't know what went wrong the first time. Anyhow, I think this will be my working distro soon..... :D
Edit:
PROBLEM SOLVED......How can I mark the thread as [SOLVED] :?:
Edit your 1st post and change the subject.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests