Serious problems installing on Abit IP35-E

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Serious problems installing on Abit IP35-E

Postby Checksum on Sat Feb 16, 2008 1:53 am

I tried installing LInux mint 4.0 on the following config

Core 2 Duo E6550
Abit IP35-E (Jmicron controller)
2GB ram
2 Seagate SATA HDDs
LG DVD Writer

One common error i always get is error setting xfer mode 0x04. It occurs randomly, and when it does, it just freezes there. I could install it after great difficulty, but again the problem persists. Also, the system actually boots only if i use noacpi, noapci options. I really don't know what the problem is. Sometimes, it just freezes showing errors related to USB.

I have tried changing all options related to my hdd, and dvd in bios, but still no avail. I want to know if this is a common problem. If so, which other distro should i chose.

P.S : i have installed it thrice, using three different CDs. So i'm sure there is no problem in that. Also, win xp works just fine.
Checksum
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 16, 2008 1:39 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Serious problems installing on Abit IP35-E

Postby NoClue! on Sat Feb 16, 2008 2:49 am

What gpu?
You could try safe graphics mode.
You could try unplugging one hd (I had to do this once only it was a sata/eide mess.)
I hope its not the p35 chip, I'm considering getting one of those boards.
User avatar
NoClue!
Level 3
Level 3
 
Posts: 163
Joined: Sun Apr 01, 2007 1:51 am
Location: Chicago

Re: Serious problems installing on Abit IP35-E

Postby Checksum on Sat Feb 16, 2008 4:30 am

Problem solved. Seems like my device id's were messed up, so grub couldn't load from the specified partition.

@noclue, yes its p35 based. Worth every single dime you spend on it :)
Checksum
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 16, 2008 1:39 am

Re: Serious problems installing on Abit IP35-E

Postby leo5111 on Tue Mar 11, 2008 4:11 pm

what exactly did you do im on a p35 pro and installer gives some error saying my dvd or harddrive is bad like 40% installed :roll:
User avatar
leo5111
Level 4
Level 4
 
Posts: 312
Joined: Tue Mar 11, 2008 2:32 am
Location: Escaped From Xp Hell


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests