I think I have a problem with mint update

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

I think I have a problem with mint update

Postby TW on Wed Mar 26, 2008 4:46 pm

Hi

Mint update has shown that there have been no updates for about 2 weeks now so i think somethin might be wrong? If i don't click on the icon to open it it shows the open lock icon after a while and if you hover over it says there are 39 updates. however, when i then click it, enter the password and let it scan it says the system is up to date!

What's going on?
TW
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Husse on Thu Mar 27, 2008 7:48 am

Have you clicked refresh in the open mintUpdate - sometimes that's necessary
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: I think I have a problem with mint update

Postby TW on Thu Mar 27, 2008 3:34 pm

Hi, yes i have clicked refresh and no updates appear
TW
 

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Husse on Thu Mar 27, 2008 5:27 pm

I think this is for Clem to answer....
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: I think I have a problem with mint update

Postby clem on Sat Mar 29, 2008 9:56 pm

Which version of mintUpdate are you using? Also, can you provide the logs for mintUpdate? (right click in the panel and click "Information").

Clem
Image
User avatar
clem
Level 15
Level 15
 
Posts: 5541
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:34 am

Re: I think I have a problem with mint update

Postby TW on Mon Mar 31, 2008 3:33 pm

hi - i'm not sure which version it is - how do i find that?

This is what the log says:

"* Launching mintUpdate in root mode
starting refresh
auto-refresh timer is going to sleep for 0 minutes, 1 hours and 0 days
system is up to date
refresh finished
starting refresh
system is up to date
refresh finished"

Just checked again and it said 41 updates so i opened it, entered password and did refresh and now it says none again!
TW
 

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Husse on Tue Apr 01, 2008 2:25 pm

i'm not sure which version it is - how do i find that?

Oops - I can't find it either.....
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: I think I have a problem with mint update

Postby JpBя on Tue Apr 01, 2008 6:58 pm

I'm having a similar problem. Mine often says it is up to date, when there are really many updates available. I have another computer running the same version (2.3), and it doesn't have this problem. On a separate note, both systems will often allow me to update without authenticating even after hours of inactivity. I've attached a screenshot showing what it looks like if I refresh mintupdate, then open synaptic and look at updates.
Screenshot2.png
Screenshot2.png (126.96 KiB) Viewed 1232 times
JpBя
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 05, 2007 11:50 am
Location: Cincinnati, Ohio

Re: I think I have a problem with mint update

Postby WoodCAT on Tue Apr 01, 2008 9:02 pm

Same problem here. i'm running v 2.3 from romeo daryna repository. When I start mint, it is first searching, then it shows 'open lock' icon and says "updates are ready', but when I open it to see what updates they are, nothing is there.
I tried to play with safe levels settings, but no difference.
nothing in log either

* Launching mintUpdate in root mode
starting refresh
auto-refresh timer is going to sleep for 30 minutes, 0 hours and 0 days
system is up to date
refresh finished
starting refresh
system is up to date
User avatar
WoodCAT
Level 1
Level 1
 
Posts: 36
Joined: Mon Sep 10, 2007 9:34 am
Location: Breslau,Canada

Re: I think I have a problem with mint update

Postby GoustiFruit on Wed Apr 02, 2008 5:04 am

I have the same problem: on startup it always tells me that my system is up to date. But if I manually refresh, it often finds some updates to do.
User avatar
GoustiFruit
Level 4
Level 4
 
Posts: 253
Joined: Wed Sep 12, 2007 11:07 am

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Husse on Wed Apr 02, 2008 2:34 pm

One more with the problem
viewtopic.php?f=47&t=11069&p=67813
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: I think I have a problem with mint update

Postby WoodCAT on Thu Apr 03, 2008 5:06 pm

Just in case people still have this problem, I fixed it.
I've noticed that synaptic can't reach the Exaile repository. After I removed it from sources.list and refreshed mintUpdate. MintUpdate works fine again. Looks like it can't deal with repos which no longer exist. Bug maybe?
Hope this works for you

Rich.
User avatar
WoodCAT
Level 1
Level 1
 
Posts: 36
Joined: Mon Sep 10, 2007 9:34 am
Location: Breslau,Canada

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Paul_Vandenberg on Thu Apr 03, 2008 7:06 pm

What's the Exaile repository?
User avatar
Paul_Vandenberg
Level 2
Level 2
 
Posts: 58
Joined: Thu Jul 26, 2007 9:11 pm
Location: Canada

Re: I think I have a problem with mint update

Postby WoodCAT on Thu Apr 03, 2008 10:59 pm

http://www.google.ca/search?q=Exaile+repository :wink:

Repository, which I used to install Exaile player. The link I used is expired now.
http://www.exaile.org/ as good as Amarok, but lighter. IMO
User avatar
WoodCAT
Level 1
Level 1
 
Posts: 36
Joined: Mon Sep 10, 2007 9:34 am
Location: Breslau,Canada

Re: I think I have a problem with mint update

Postby clem on Fri Apr 04, 2008 9:05 am

I'll look into that and hopefully come with a fix soon on this. Even without buggy repositories I noticed mintUpdate sometimes doesn't show updates when first clicked on (even though it found some updates before clicking on it). As for the credentials not being asked after hours of usage.. it's in root mode after you've clicked on it and still running so it doesn't need any further authorization, that's how it is by design (not a fault).

That refresh problem is annoying but not critical. If you manually click refresh it should find the updates again. Of course we should have that fixed nonetheless before Elyssa comes out.

Clem
Image
User avatar
clem
Level 15
Level 15
 
Posts: 5541
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:34 am

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Guest on Fri Apr 04, 2008 1:05 pm

JpBя wrote:I'm having a similar problem. Mine often says it is up to date, when there are really many updates available. I have another computer running the same version (2.3), and it doesn't have this problem. On a separate note, both systems will often allow me to update without authenticating even after hours of inactivity. I've attached a screenshot showing what it looks like if I refresh mintupdate, then open synaptic and look at updates.
Screenshot2.png



I like your dekstop screenshot!
Guest
 

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Foomandoonian on Fri Apr 04, 2008 3:52 pm

I actually seem to have the opposite problem! I get the unlocked padlock, which at the moment tells me there are 15 updates available. However when I launch mintUpdate I see no packages. It says 'could not refresh the list of packages'.

I'm wondering if this is because I had to reconfigure apt recently?
foomandoonian.net: My tumblelog
'from freedom came elephants'
User avatar
Foomandoonian
Level 2
Level 2
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 15, 2008 5:35 pm
Location: Plymouth, UK

Re: I think I have a problem with mint update

Postby WoodCAT on Fri Apr 04, 2008 5:21 pm

Clem,
I tried hitting refresh many times, but it still showed no updates. When I clicked on the open lock icon and mintUpdate opened, it was refreshing, then the icon changed to closed lock with no updates available. When I remove the nonexistent repository link, it works as normal. Which is fine with me. :) The feature I miss is "Lock version" like in synaptic. :wink:

Rich.
User avatar
WoodCAT
Level 1
Level 1
 
Posts: 36
Joined: Mon Sep 10, 2007 9:34 am
Location: Breslau,Canada

Re: I think I have a problem with mint update

Postby JpBя on Tue Apr 08, 2008 5:03 pm

I second the thought about an option to lock the version. I recompiled K3B to fix the bug in transcoding dvds, and I have to deselect the "update" (even though it's the same version number) for the version from the repositories every time. The package is pinned, but it still shows up. I don't know what would happen if I allowed the update, but I don't want to risk it. Of course this does let me know when a broken repository is keeping me from seeing updates, since that's the only time it says I'm up to date! :D
JpBя
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 05, 2007 11:50 am
Location: Cincinnati, Ohio

Re: I think I have a problem with mint update

Postby Foomandoonian on Sat May 03, 2008 8:55 pm

Has there been any fix for this yet? The last few comments don't mean much to me, and I have 22 updates that I can't seem to download! I'm starting to get a bit uncomfortable.
foomandoonian.net: My tumblelog
'from freedom came elephants'
User avatar
Foomandoonian
Level 2
Level 2
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 15, 2008 5:35 pm
Location: Plymouth, UK

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Next

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: jefboyardee and 22 guests