Mint tools localization [solved]

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Mint tools localization [solved]

Postby ed@Mint on Tue Apr 01, 2008 9:39 am

Hi all,

Lame question :
I'm currently making a french translation for the Linux Mint User Guide, which is actually done.
I need to make screenshots of the applications in french and since there are some mint tools that are still specific to the main edition, i installed it with virtual box.
The problem is that all the system is properly localized into french, but the mint tools aren't. (i have made all the updates)
I can see that the localization files are installed in /usr/lib/linuxmint/mint<tool>/locale

I tried dpkg-reconfigure on mintDesktop but it didn't work...

Does anybody has an idea about how to fix this ?
Thanks a lot
ed
Last edited by ed@Mint on Tue Apr 01, 2008 11:32 am, edited 1 time in total.
In libro veritas

Now switched to : ArchLinux

New users, read the Linux Mint User Guide | Problem ? See the Wiki first | Check out the Software Portal | Join the IRC channel : #linuxmint @ irc.spotchat.org
User avatar
ed@Mint
Level 5
Level 5
 
Posts: 565
Joined: Sun Mar 09, 2008 6:03 pm
Location: Liege, Belgium

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mint tools localization

Postby ed@Mint on Tue Apr 01, 2008 10:56 am

I tried to apt remove; apt-install them but it still doesn't work :?
In libro veritas

Now switched to : ArchLinux

New users, read the Linux Mint User Guide | Problem ? See the Wiki first | Check out the Software Portal | Join the IRC channel : #linuxmint @ irc.spotchat.org
User avatar
ed@Mint
Level 5
Level 5
 
Posts: 565
Joined: Sun Mar 09, 2008 6:03 pm
Location: Liege, Belgium

Re: Mint tools localization

Postby Husse on Tue Apr 01, 2008 11:24 am

My tools are localized - all except mintAssistant
I have not studied this in depth.....
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Mint tools localization

Postby ed@Mint on Tue Apr 01, 2008 11:32 am

Thanks you for your reply Husse.
I found some help from clem and Pulpie on IRC :)

The problem was that, back when Daryna Main edition was released, there were no translations yet for the mint tools.
So, i had to enable the Romeo repository to get the latest version (2.0)
Now the whole thing is in french.

I hope this will be useful to anyone who has the same problem.
Another great example of the Linux Mint's community kindness and efficiency 8)

cy'all later
peace
ed
In libro veritas

Now switched to : ArchLinux

New users, read the Linux Mint User Guide | Problem ? See the Wiki first | Check out the Software Portal | Join the IRC channel : #linuxmint @ irc.spotchat.org
User avatar
ed@Mint
Level 5
Level 5
 
Posts: 565
Joined: Sun Mar 09, 2008 6:03 pm
Location: Liege, Belgium

Re: Mint tools localization [solved]

Postby Husse on Tue Apr 01, 2008 1:55 pm

on IRC

Well - not very likely you'll see me there :)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests