Language error at startup

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

Language error at startup

Postby mychance on Fri Aug 24, 2012 8:44 pm

Hi,

Each time I boot LinuxMint 13 Mate, I get this message : The language fr_CA doesn't exist. Will use the system by default (in french: la langue fr-CA n'existe pas. Utilisatiion de système par défaut). I have to click OK each time if I want the system to complete the boot, which is pretty annoying. I have chosen the French language at installation and made all the available updates. The error message doesn't provide a single hint or clue about what service or software may cause that error at start up.

First time it ever happens to me since Mint 6.

Any idea ?
Aspire One 150
Quad boot, Linux Mint, Xpud, Moblin and Win XP
User avatar
mychance
Level 3
Level 3
 
Posts: 123
Joined: Mon Nov 24, 2008 8:48 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Language error at startup

Postby foch on Fri Nov 02, 2012 7:55 pm

I've just installed Mint, and I have the same problem. Have you figured it out?

Thanks!
LMDE
foch
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 02, 2012 7:52 pm

Re: Language error at startup

Postby foch on Sun Nov 04, 2012 7:34 pm

So for information, I sorted this out by deleting all the configuration (all folders starting with a . in my home folder)
I hated this solution, but it worked (and so did I to configure everything back).
LMDE
foch
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 02, 2012 7:52 pm

Re: Language error at startup

Postby Art1 on Thu Mar 21, 2013 6:59 pm

I noticed it in Mint 14 with fr_FR.UTF8.
Art1
Level 1
Level 1
 
Posts: 21
Joined: Tue Feb 26, 2013 3:31 pm


Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: hackinger and 21 guests