My JRE is Broken

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

My JRE is Broken

Postby BakUp on Thu Apr 10, 2008 10:52 am

I have a web page that requires the Java Runtime Environment. When I go to that web page just lately now it comes up with a blank page and shows I need to download JRE. It has always worked before with Synaptic's Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 5.0 and The Java(TM) Plug-in, Java SE 5.0

The link to that page is good as it works in all of my other distros listed below. The only thing I can think of that may have caused this would be a Synaptic upgrade recently, but I could never prove that as I do not use this web page much, just for when I am experiencing bad weather.....it is a radar loop.

I tried getting JRE back by Synaptic uninstalling both JRE's listed above and then reinstalling both environments again but that did not work. So I downloaded the jre-6u5-linux that the web page told me to do, the install appeared to go well, no errors. But after finishing the install I still had the same problem.....

I am out of ideas now, maybe someone here can help me to get my JRE back !

This is a rare post for me with a problem, my Mint OS's have always run almost without any issues.

Cheers......
My Linux Distros:
sidux - Parsix - DreamLinux - Mint
User avatar
BakUp
Level 4
Level 4
 
Posts: 200
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:20 am
Location: Minnesota USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: My JRE is Broken

Postby mickinator on Thu Apr 10, 2008 4:29 pm

You're java plugin might not be registered with your browser. In firefox type this into your URL bar: about:plugins If java doesn't show up there, its not registered and google for tips on how to re register it, I had to do it before, but I can't remember how.
Keep her pinned!

Man??
mickinator
Level 1
Level 1
 
Posts: 28
Joined: Fri Mar 14, 2008 1:25 pm
Location: Dublin, Ireland

Re: My JRE is Broken

Postby BakUp on Thu Apr 10, 2008 5:08 pm

Yes, did that......And it did not show up, so I will try to figure out how to get registered and see if that will fix it....................thanks
My Linux Distros:
sidux - Parsix - DreamLinux - Mint
User avatar
BakUp
Level 4
Level 4
 
Posts: 200
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:20 am
Location: Minnesota USA

Re: My JRE is Broken

Postby BakUp on Thu Apr 10, 2008 8:33 pm

I did not find any info on registering JRE, but I did run across registering JDK which is a java development tool, but that is not what I have installed or want to install of course.

On the Mozilla/firefox plugin download page, I did find a newer version of JRE, which I installed but that did not make any difference either. I am beginning to think I will not get JRE back until I do a fresh install someday !

edit: if I go to firefox > tools > addons, it shows it has been installed.
If I enter about:plugins in firefox, it does not show up.
My Linux Distros:
sidux - Parsix - DreamLinux - Mint
User avatar
BakUp
Level 4
Level 4
 
Posts: 200
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:20 am
Location: Minnesota USA


Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: coffee412, DeMus, Google Adsense [Bot], MiketheBass and 26 guests