Audigy 2 problems updating to Mint 5.0 semi-solved

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Audigy 2 problems updating to Mint 5.0 semi-solved

Postby opaArt on Sat Jun 14, 2008 5:55 pm

Updated from Mint 4 to Mint 5.
My Audigy 2 Sound Blaster, card is recognized, but whatever settings I try, no sound is coming from the sound card, plugging in to the On Board PC device gives me sound. Re-installing Mint 4, restored the use of my Audigy 2 sound system.
Any suggestions are very much appreciated.
opaArt
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 01, 2008 6:39 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Audigy 2 problems updating to Mint 5.0

Postby Husse on Sun Jun 15, 2008 8:30 am

I found this
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install linux-ubuntu-modules-$(uname -r)

which solved it for someone else
Lets hope that these linux-ubuntu-modules does not make your system less minty
This is only for Elyssa
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Audigy 2 problems updating to Mint 5.0

Postby opaArt on Sun Jun 15, 2008 7:06 pm

Thanks for your reply.
Performed update as suggested, still no sound from the Audigy Sound Blaster, but when plugged in to the on board sound system, I do have sound. But according to my BIOS the on board sound system is disabled. And I prefer to use my Audigy sound card, what again works flawless in Mint 4 Daryna.
My Motherboard is ASUS A8V deluxe, with Processor AMD Athlon 64 3000. I know it is getting an old unit, but still performing well.
opaArt
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 01, 2008 6:39 pm

Re: Audigy 2 problems updating to Mint 5.0

Postby Husse on Tue Jun 17, 2008 7:17 am

I have a strong feeling I answered this....
And I've forgotten what the answer was - oh well have to search again....
Anyway I think Creative has released a Linux driver recently...
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Audigy 2 problems updating to Mint 5.0

Postby opaArt on Wed Jun 18, 2008 7:21 pm

Thanks Husse. But no luck for me. Running modinfo soundcore confirms that the soundcore module is compiled. I also tried to re-install the Alsa driver from the Audigy website, but no success. Alsa already consists message comes up.
I feel that there is something definitely missing or wrong with Mint 5.0, because the sound comes from my disabled on board device. And a re-install of Mint 4 has everything working properly.
For that reason Mint lovers, (and I am one of them), stick to Mint 4.
opaArt
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Sat Mar 01, 2008 6:39 pm


Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: ChrisAJ, PatH57 and 31 guests