Virtualbox broke my system

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Virtualbox broke my system

Postby Sakonim on Sun Jun 15, 2008 8:57 pm

Hello fellow minties! I'd just like to mention that I crapped up my system by trying to install virtual box on Elyssa via this method - https://help.ubuntu.com/community/Virtu ... 85bdebb416 . I rebooted after following the steps mentioned there and I just got a blank white screen after login. I couldn't be bothered troubleshooting so I backed up my files and reinstalled. Anybody else had this problem? I'm not sure if this is a bug.
Image

At any street corner the feeling of absurdity can strike any man in the face. - Albert Camus
User avatar
Sakonim
Level 2
Level 2
 
Posts: 94
Joined: Tue Apr 15, 2008 2:25 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Virtualbox broke my system

Postby miket on Mon Jun 16, 2008 4:09 am

Hi !

Sakonim wrote:Hello fellow minties! I'd just like to mention that I crapped up my system by trying to install virtual box on Elyssa via this method - https://help.ubuntu.com/community/Virtu ... 85bdebb416 .


The term "Crapped up my system" really doesn't tell us very much ...

I rebooted after following the steps mentioned there and I just got a blank white screen after login. I couldn't be bothered troubleshooting so I backed up my files and reinstalled. Anybody else had this problem? I'm not sure if this is a bug.


If you followed this process I will hazard a guess that you didn't setup the bridging of the network correctly. This will cause some strange problems if not
performed correctly. There is a script that will make things easier for you here : viewtopic.php?f=150&t=11932

VirtualBox itself works perfectly if installed correctly, I have installed it on no end of machines now without any problem whatsoever, I think "User Error"
is the most likely cause of your problems.
A little quality time spent troubleshooting can really add to ones Linux experience :)

Mike.
User avatar
miket
Level 5
Level 5
 
Posts: 524
Joined: Tue Mar 04, 2008 5:50 am
Location: UK & France

Re: Virtualbox broke my system

Postby Sakonim on Mon Jun 16, 2008 8:31 am

AvanceIT wrote:Hi !

Sakonim wrote:Hello fellow minties! I'd just like to mention that I crapped up my system by trying to install virtual box on Elyssa via this method - https://help.ubuntu.com/community/Virtu ... 85bdebb416 .


The term "Crapped up my system" really doesn't tell us very much ...

I rebooted after following the steps mentioned there and I just got a blank white screen after login. I couldn't be bothered troubleshooting so I backed up my files and reinstalled. Anybody else had this problem? I'm not sure if this is a bug.


If you followed this process I will hazard a guess that you didn't setup the bridging of the network correctly. This will cause some strange problems if not
performed correctly. There is a script that will make things easier for you here : viewtopic.php?f=150&t=11932

VirtualBox itself works perfectly if installed correctly, I have installed it on no end of machines now without any problem whatsoever, I think "User Error"
is the most likely cause of your problems.
A little quality time spent troubleshooting can really add to ones Linux experience :)

Mike.


I'm beginning to think it was probably user-error as well. But I've installed virtualbox many times before without encountering a problem either so I found it quite strange. I'll follow the instructions on the script you mention as I want to get it installed. And I'm getting a bit lazy these days since mint has worked so well for me that I have hardly had to do any troubleshooting. Thanks Mike.
Image

At any street corner the feeling of absurdity can strike any man in the face. - Albert Camus
User avatar
Sakonim
Level 2
Level 2
 
Posts: 94
Joined: Tue Apr 15, 2008 2:25 pm

Re: Virtualbox broke my system

Postby subslug on Tue Jun 24, 2008 7:32 pm

I get a blank white screen when switching from one user to another.

All I need to do is blindly type my user name and password then the desktop comes back up. I guess I never really paid any attention before I installed Vbox, but it sure does get a white screen afterwards.
Instead of installing the older Vbox version in the repositories I grabbed the newer version from Sun so just an FYI to anyone else, the newer version doesn't fix the issue yet.
User avatar
subslug
Level 3
Level 3
 
Posts: 166
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:05 pm

Re: Virtualbox broke my system

Postby foggytown on Tue Jun 24, 2008 8:52 pm

Hmmm.....

I am running VirtualBox on Elyssa without issues, no white screen here. I am running the non open source version from Sun. Available here:
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

I don't use compiz, could that be the difference?
Facts do not cease to exist because they are ignored.
--Aldous Huxley
User avatar
foggytown
Level 3
Level 3
 
Posts: 138
Joined: Sun Oct 07, 2007 4:54 pm
Location: Berkeley, CA usa

Re: Virtualbox broke my system

Postby subslug on Wed Jun 25, 2008 11:38 am

foggytown wrote:Hmmm.....

I am running VirtualBox on Elyssa without issues, no white screen here. I am running the non open source version from Sun. Available here:
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

I don't use compiz, could that be the difference?


Could be actually.

I sometimes see weird things going on with my open window title bars too and I'm almost certain that's a Compiz issue.
User avatar
subslug
Level 3
Level 3
 
Posts: 166
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:05 pm

Re: Virtualbox broke my system

Postby Sakonim on Wed Jun 25, 2008 1:28 pm

subslug wrote:I get a blank white screen when switching from one user to another.

All I need to do is blindly type my user name and password then the desktop comes back up. I guess I never really paid any attention before I installed Vbox, but it sure does get a white screen afterwards.
Instead of installing the older Vbox version in the repositories I grabbed the newer version from Sun so just an FYI to anyone else, the newer version doesn't fix the issue yet.


I'm not sure if that is a vbox issue - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/160264
Image

At any street corner the feeling of absurdity can strike any man in the face. - Albert Camus
User avatar
Sakonim
Level 2
Level 2
 
Posts: 94
Joined: Tue Apr 15, 2008 2:25 pm

Re: Virtualbox broke my system

Postby daniel on Thu Jul 17, 2008 4:53 pm

I did a fresh install a few days ago and am adding my old applications. Last night I tried running virtualbox because I have to set up the users, I tried ruring vb and it asked me to add the kernel something -os-generic for virtualbox, after restarting I got the blank white screen. I booted into a safe mode in the sessions option and uninstalled everything virtualbox, it was late so I just shut down and haven't restarted so don't know if that fixed it. I'm searching google for a solution because I think it happened to me last time with 4.o. I'll try deactivating compiz to see if that solves it. I'll keep searching - good luck to my white screen buddies - you are not alone
daniel
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 22 guests