Open Ofice won't Start

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Open Ofice won't Start

Postby Nathan_S on Mon Jun 23, 2008 5:01 pm

To many Non-Working applications after Fresh Install: Firefox 3 unstable - closes without any reason, Open Office won't start, Volume Control does not work, Why? How to fix?
Nathan_S
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Open Ofice won't Start

Postby Nathan_S on Mon Jun 23, 2008 5:10 pm

Also can not run Synaptec, Did system did not install completely ? How to solve ?
Nathan_S
 

Re: Open Ofice won't Start

Postby rivenought on Mon Jun 23, 2008 6:37 pm

It is possible that you have either a bad ISO from the download or possibly a bad burn to the disc. You may wish to go back and verify the MD5 on your ISO. Have you put your Live CD back in and tested your same settings that way? Did you have any problems the first time you used the Live CD? Did you burn the ISO to disc at the lowest possible speed? There are many different things that could be the problem.

You may also want to give some hardware specifications so that we can help give suggestions on how to get you up and running. Good luck.

Also, Nathan, please consider registering with this forum. That way you can get private messages and be alerted if anyone posts to your thread. It is free, by the way. :D
rivenought
Level 5
Level 5
 
Posts: 780
Joined: Wed Apr 09, 2008 10:34 am

Re: Open Ofice won't Start

Postby Nathan_S on Tue Jun 24, 2008 12:37 am

Thank's rivenought, as you can see I've been recently registered as you suggested. Regarding your questions on my system:

Download Mirror: University of Crete
ISO downloaded: LinuxMint-5-r1
My System:
Motherboard: FOXCONN 945P7AD/945G7AD
Ram: OCZ 4GM RAM DDR2 667Mhz from
Processor: Pentium Dual-Core E2180, LGA775 pkg 2Ghz. 1MB L2 Cache, 800Mhz FSB
Hard Drive: 40 GB, Install on Full Disk, 7200RPM

The MInt OS, on Synaptec Failure informs on following error:

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.

but does not allow me to run dpkg.

waiting for members suggestions.
Nathan_S
Level 2
Level 2
 
Posts: 72
Joined: Tue Jun 24, 2008 12:14 am

Re: Open Ofice won't Start

Postby rivenought on Tue Jun 24, 2008 7:19 am

Welcome to the forum, Nathan!

I typed "dpkg configure" in the Mint forum search box and came up with numerous hits. One of them was viewtopic.php?f=90&t=12670&p=78685&hilit=dpkg+configure#p78685 . There are several other threads if you want to read through them for further research. Perhaps one of them will be exactly what you need.

Of course, in the end, if all else fails you know you are able to do a clean-install. Sometimes that is necessary.

I have gotten an ISO from the University of Crete before. Everything worked fine, but I pretty much always prefer a torrent file. One rarely, if ever, gets a bad download via the torrent. That is something for you to consider, as well. I have Mint 5 seeding the torrent right now to help out others who need it. Have fun!
rivenought
Level 5
Level 5
 
Posts: 780
Joined: Wed Apr 09, 2008 10:34 am

Re: Open Ofice won't Start

Postby Nathan_S on Tue Jun 24, 2008 2:20 pm

Thanks, I've entered dpkg command before posting but got following message:

dpkg: requested operation requires superuser privilege

What is it ? I'm root, and always enter as root. I usually use password in Terminal, but was not requested to enter password. Why ?

Any way, I think that with all the fuss it will be easier to backup and do a fresh install, see if everything works, and then read further in the forum regarding the dpkg error, it reminds me something I had earlier with Hardy, so will check also at Ubuntu.
Nathan_S
Level 2
Level 2
 
Posts: 72
Joined: Tue Jun 24, 2008 12:14 am

Re: Open Ofice won't Start

Postby Nathan_S on Wed Jun 25, 2008 10:06 am

Fresh install Failed, afraid HD damaged somehow during installtion, don't know how. Appreciate any help people, loosing my mind, don't want to return to windows, but if windows installation works, will need some more info on possible reasons for problem, and would recommand testing further Live CD, Kernel, or hardware support with R1 by other members of the community because I'm probably doing something wrong.
Nathan_S
Level 2
Level 2
 
Posts: 72
Joined: Tue Jun 24, 2008 12:14 am

Re: Open Ofice won't Start [SOLVED]

Postby Nathan_S on Thu Jul 03, 2008 6:53 am

Succeded in Fresh Install - Fixed. Splash screen changed, does not bother much.
Nathan_S
Level 2
Level 2
 
Posts: 72
Joined: Tue Jun 24, 2008 12:14 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: Boggins and 20 guests