DeVeDe

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

DeVeDe

Postby shiftkey on Mon Jul 09, 2007 6:30 pm

Good day to you all.
The best I can explain this is I have a .avi file, the play back on VLC player is good, but after I convert it to a CUE/BIN or MPEG I get a loud noise that sounds like bad feed back, or a Screech/Squalling sound. can't seem to find a Topic about this.sorry if this has been covered.
Thanks........
shiftkey
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon Jul 09, 2007 5:55 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby Husse on Tue Jul 10, 2007 6:30 am

Welcome to Mint shiftkey
I don't have a specific solution, but possibly this thread heps you:
http://www.linuxmint.com/forum/viewtopic.php?t=3698
It's about games, but it should be valid for more....
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby nick on Tue Jul 10, 2007 7:11 am

Hi
This happened on this thread:
http://linuxmint.com/forum/viewtopic.ph ... d52c1ae26f

But with an flv, it was because the the file was partially corrupt.

Nick
nick
Level 5
Level 5
 
Posts: 686
Joined: Sat Dec 02, 2006 8:04 am

Postby shiftkey on Wed Jul 11, 2007 4:43 pm

OK I think I have found the trouble I am having with DeVeDe it seems to be a dependency problem with MPlayer,when I open a video file with MPlayer I get this Error (Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device)
what I tried was to uninstall MPlayer & DeVeDe & reinstall both, I also ran the Live CD in another PC & got the same error message when trying to play a video. anyone have a fix for this? thanks for your help.
shiftkey
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon Jul 09, 2007 5:55 pm

Postby nick on Wed Jul 11, 2007 4:49 pm

When Mplayer is first used it (usually) needs configuring before playing

Open Mplayer, Right click on screen, select Audio, choose alsa, Select Video x11, close

When Mplayer opens in Firefox to view streaming video, audio, you "might" have to repeat the process.
http://linuxmint.com/forum/viewtopic.ph ... 621cf4f074

Nick
nick
Level 5
Level 5
 
Posts: 686
Joined: Sat Dec 02, 2006 8:04 am

Postby Patrissimo on Mon Aug 20, 2007 8:05 am

If you go to the Devede home page, it mentions this problem and gives you the correct file to download for Cassandra, at the bottom of the page. It seems it's a problem with mplayer/mencoder.

Unfortunately, it's a .tar type file, so I have to learn how to install that.

http://www.rastersoft.com/programas/devede.html
Patrissimo
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Thu Mar 01, 2007 9:08 am

Postby Patrissimo on Sat Aug 25, 2007 6:13 am

The download at the bottom of the Devede includes instructions on how to install the fix, works fine for me now.
Patrissimo
Level 1
Level 1
 
Posts: 17
Joined: Thu Mar 01, 2007 9:08 am

Re: DeVeDe

Postby FozzyBear on Thu Nov 29, 2007 1:13 pm

Hi,

I've been using DeVeDe to convert video to DVD format with no problems under Linux Mint 2.2 Bianca, but it doesn't work with any of the newer versions. It appears to work and then when you burn it to a disc the sound is just static. Any ideas?
FozzyBear
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon May 21, 2007 12:19 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 12 guests