Trying to burn windows using brasero

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Tue Jan 12, 2010 5:51 pm

Just downloaded windows 7, and trying to burn it to a DVD (using brasero). But when i try to do this it comes up saying “should files be renamed to be fully windows compatible” (you'd have thought they would be in the first place).

When i click on yes brasero asks to wait until the estimation of size is completed, but it never gets past this and just caries on estimating for ever.
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby MaddogF16 on Tue Jan 12, 2010 6:04 pm

You're trying to burn as a iso image correct?
MaddogF16
Level 5
Level 5
 
Posts: 762
Joined: Tue Jun 16, 2009 10:47 am

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby gn2 on Tue Jan 12, 2010 6:19 pm

ruthy wrote:Just downloaded windows 7 ~


Where from?
User avatar
gn2
Level 5
Level 5
 
Posts: 893
Joined: Mon Nov 30, 2009 5:54 am
Location: Bonnie Scotland

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Tue Jan 12, 2010 6:22 pm

That's what i was aiming for, but brasero didn't ask me. So i haven't had a chance to select it
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby MaddogF16 on Tue Jan 12, 2010 6:25 pm

When you open Brasero from the menu, you should get a screen to choose what type of job you'll be doing.
MaddogF16
Level 5
Level 5
 
Posts: 762
Joined: Tue Jun 16, 2009 10:47 am

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Wed Jan 13, 2010 4:45 am

I do that and click on burn image. But when i go and select the image and click on open it just opens up that windows file with all the little files rather than selecting the entire file.
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby timber on Wed Jan 13, 2010 5:37 am

After you place a disc in the CD, then tell it you want to burn an ISO, select the file with the right mouse button rather than the left ...
Select the option to "Write to Disc" ... that should do it.
I use XFburn instead of Brasero and I'm going off my memory, so I hope I'm correct.

Dave
Dave:

Samsung R580 laptop
Geforce 310M w/ nvidia-glx driver
8 gig RAM
LMDE Cinnamon - Kernel 3.2.0-4-amd64 x86_64 (64 bit) Distro LinuxMint 1 debian
User avatar
timber
Level 3
Level 3
 
Posts: 104
Joined: Sat Jan 02, 2010 11:24 pm
Location: Pacific Northwest

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Wed Jan 13, 2010 6:34 am

Hi Dave
Unfortunately it didn't work that way. I've even downloaded Xfburn, but again i don't know how to get it to open the file.
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby rhodry on Wed Jan 13, 2010 6:56 am

I do that and click on burn image. But when i go and select the image and click on open it just opens up that windows file with all the little files rather than selecting the entire file.


That sounds to me like you have a windows-based self-extracting archive file?! What extension does the file you are trying to load into Brasero end with? In fact, what exactly is the file name you are trying to open?

If it is a self-extracting archive, then you have to first find a way to extract all the files to a folder. Burn that folder to an iso file and use the iso file to burn a new cd/dvd.

More information (detail) required!

BTW, this does not sound totally 'legit' to me?! Sorry if I am wrong but if you are trying to create a "free" version of Windows, I don't think we should help. I think you should explain more!

Rhodry.
Life isn't about waiting for the storm to pass...
it's about learning to dance in the rain.
rhodry
Level 4
Level 4
 
Posts: 347
Joined: Mon Jun 04, 2007 7:32 am

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Wed Jan 13, 2010 11:07 am

Have actually found an iso file in the the folder and have been trying to burn that (even tried on the slowest speed). But towards the end a message pops up saying that there was an unknown error while burning.
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Thu Jan 14, 2010 6:00 pm

Ended up using gnomebaker. It seems to have burnt fine. Have tried to install it, but it dosent seem to do anything. I get writing on a black screen, but then it just goes to Mint GRUB and all i see there are the same Linux's that i usually see without the DVD. Strange.
And i scanned the DVD with Avast! So there is obviously something on there.
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby ruthy on Fri Jan 15, 2010 7:40 am

What happened to everyone?
Did Rhodry the Gestapo agent scare you away?!
ruthy
Level 3
Level 3
 
Posts: 109
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby MaddogF16 on Fri Jan 15, 2010 9:19 am

We need to know what the writing is even about,can't be general in descriptions and get much help. Sounds like the pre-windows boot up screen where you need to push any key to install off the dvd,but we have no idea where you downloaded this copy and if it's legit and therefore shouldn't facilitate getting it up and running. I haven't heard of downloading a copy anymore since the trial copy awhile back.
MaddogF16
Level 5
Level 5
 
Posts: 762
Joined: Tue Jun 16, 2009 10:47 am

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby gn2 on Fri Jan 15, 2010 9:54 am

MaddogF16 wrote:We need to know what the writing is even about,can't be general in descriptions and get much help. Sounds like the pre-windows boot up screen where you need to push any key to install off the dvd,but we have no idea where you downloaded this copy and if it's legit and therefore shouldn't facilitate getting it up and running. I haven't heard of downloading a copy anymore since the trial copy awhile back.


If you look through the thread you'll notice that the simple two word question I asked has remained unanswered thus far.
Draw your own conclusions.....
User avatar
gn2
Level 5
Level 5
 
Posts: 893
Joined: Mon Nov 30, 2009 5:54 am
Location: Bonnie Scotland

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby rob2uk on Fri Jan 15, 2010 10:01 am

gn2 wrote:If you look through the thread you'll notice that the simple two word question I asked has remained unanswered thus far.
Draw your own conclusions.....


And if you look at the OP's profile, you'll see that the last thread they created before this one was about having Transmission write to a different drive...
GA-965-DS3, Core 2 Quad 2.4GHz, 8GB DDR2, 2x1TB HDD, Linux Mint 11
Acer Aspire 5332, Pentium dual core 2.2GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, Linux Mint 11, Linux Mint Debian
Compaq CQ-60, Sempron 2.10GHz, 4GB DDR2, 120GB HDD, Tinycore 3.7rc2 (Minecraft server!)
rob2uk
Level 4
Level 4
 
Posts: 285
Joined: Tue Jul 28, 2009 2:44 pm

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby timber on Fri Jan 15, 2010 4:36 pm

ruthy wrote:What happened to everyone?
Did Rhodry the Gestapo agent scare you away?!


Ruthy,

If you are looking for answers, I doubt that anyone here will be very inclined to help if you insult them.
The question regarding where you downloaded the file from seems like a logical and fair one to me.
Perhaps a Windows 7 forum might be better suited to answer your Windows 7 questions.

http://social.technet.microsoft.com/For ... ddbd21c425
In particular, you might want to note the part about "malicious code" before you try to install a downloaded copy.
But then again, it's your computer and data ... ;)

Dave
Dave:

Samsung R580 laptop
Geforce 310M w/ nvidia-glx driver
8 gig RAM
LMDE Cinnamon - Kernel 3.2.0-4-amd64 x86_64 (64 bit) Distro LinuxMint 1 debian
User avatar
timber
Level 3
Level 3
 
Posts: 104
Joined: Sat Jan 02, 2010 11:24 pm
Location: Pacific Northwest

Re: Trying to burn windows using brasero

Postby rhodry on Fri Jan 15, 2010 10:36 pm

timber wrote:
ruthy wrote:What happened to everyone?
Did Rhodry the Gestapo agent scare you away?!


Ruthy,

If you are looking for answers, I doubt that anyone here will be very inclined to help if you insult them.
[....stuff snipped.....]
Dave


Yeah, no need for that - legitimate question from an honest person I thought?! Well, I have all the answer I need; that's why we have 'blacklists' I guess. Thread over for me.

Rhodry.
Life isn't about waiting for the storm to pass...
it's about learning to dance in the rain.
rhodry
Level 4
Level 4
 
Posts: 347
Joined: Mon Jun 04, 2007 7:32 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: TurboC and 15 guests