Beryl

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Beryl

Postby Sanchopinky on Sat Jul 28, 2007 9:16 pm

I've only had a working Beryl once.. once! I want to try the nice good looking themes that Emerald has, but everytime I try to use Beryl as a window manager my screen flicks for a couple of seconds and then I'm back to metacity. Also I've tried a few guides floating around the forums but no luck.

Can anyone please help me get this thing working?
I have a x200 series integrated ATI card with the Envy drivers installed.
Sanchopinky
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sat May 26, 2007 10:08 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby Husse on Sun Jul 29, 2007 8:17 am

The X200 is a low performance chip, and has its fair share of problems because of that...
We need some more information about your computer.
How much memory and is the memory shared or does your x220 have its own memory?
Laptop/desktop and processor too
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Sanchopinky on Sun Jul 29, 2007 10:46 am

I know this is going to sound dumb, but where do I find that?

Device manager shows a lot of "unknowns"
Sanchopinky
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sat May 26, 2007 10:08 pm

Postby scorp123 on Sun Jul 29, 2007 1:01 pm

Sanchopinky wrote:I know this is going to sound dumb, but where do I find that?
e.g. in the tech specs of your machine? e.g. when you bought it? Can you at least say what brand/make/model your computer is?
User avatar
scorp123
Level 8
Level 8
 
Posts: 2287
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:19 pm
Location: Switzerland

Postby Husse on Sun Jul 29, 2007 2:48 pm

You get some info from lspci in a terminal, but not the amount of memory etc.
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Sanchopinky on Sun Jul 29, 2007 7:58 pm

Compaq Presario SR1936X
Sanchopinky
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sat May 26, 2007 10:08 pm

Re: Beryl

Postby tseliot on Mon Jul 30, 2007 4:58 am

Sanchopinky wrote:Can anyone please help me get this thing working?
I have a x200 series integrated ATI card with the Envy drivers installed.

ATI's proprietary driver won't work with AIGLX +Beryl. You should try XGL+Beryl instead.
tseliot
Level 1
Level 1
 
Posts: 43
Joined: Wed Feb 07, 2007 6:55 am

Postby Sanchopinky on Tue Jul 31, 2007 12:18 pm

Well I don't really mind not getting the 3D effects I just want to use emerald themes. :lol:
Sanchopinky
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sat May 26, 2007 10:08 pm

Postby Sanchopinky on Thu Aug 02, 2007 10:29 am

So is there anyway I can get emerald working without really getting the extras from Beryl? :?
Sanchopinky
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sat May 26, 2007 10:08 pm

Postby Drk_Phoenix on Fri Aug 03, 2007 12:52 am

heya i got the same sorta prob i mean i had it working once.. and now it doenst :( it happened when i used envy to get some new ati drivers abnd now no go.....

here is wat me specs are

AMD athlon 3000+ (pretty sure not 100%)
1Gb DDR Ram
Ati Radeon X850XT (AGP 8x)
Mint 3.0 (cassandra)
on a 80Gb HDD IDE
i also have another 2 80GB drives one being SATA and the other also being IDE
the SATA has jst files (all me media stuff :) )
and the other IDE has win XP

anymore i can find out for chas

cheers :D
User avatar
Drk_Phoenix
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Thu Mar 15, 2007 5:08 am

Postby Husse on Fri Aug 03, 2007 6:15 am

@ Sanchopinky
I tried to search for a solution, but you soon get too many results that are inadequate. I don't think you can use emerald without Beryl or Compiz (you can use some themes in Compiz)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Sanchopinky on Sat Aug 04, 2007 5:08 pm

Alright thanks, I looked for some on the Ubuntu forums but I $%#$% my Xorg and I had problems booting.


I guess I'll have to buy a better video card :cry:
Sanchopinky
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sat May 26, 2007 10:08 pm

Postby Husse on Sun Aug 05, 2007 7:08 am

Good idea
And tseliot wrote
Can anyone please help me get this thing working?
I have a x200 series integrated ATI card with the Envy drivers installed.

ATI's proprietary driver won't work with AIGLX +Beryl. You should try XGL+Beryl instead.

And if tseliot says something about envy - that's how it is, he made it.
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Postby Lolo Uila on Mon Aug 06, 2007 2:41 pm

If you had Beryl working once it was probably before you used Envy to update the video driver. The proprietary ATI driver does not support composite extensions and will not work with Beryl unless you are running under an XGL session.

You should try going back to the default open-source driver before messing with XGL. There is a very nice guide on setting up Beryl with the open-source driver here:

http://www.howtoforge.com/ubuntu_feisty ... ati_radeon

Follow the steps for setting up the video and xorg.conf file. You don't have to worry about installing Beryl since it is already included in Cassandra.
User avatar
Lolo Uila
Level 5
Level 5
 
Posts: 547
Joined: Thu Mar 15, 2007 3:40 am
Location: Kapolei, Hawaii

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests