No sound for mp3 or video

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

No sound for mp3 or video

Postby itachi on Mon Oct 01, 2012 1:07 am

Hi all,
I am using linux mint 13 on my computer. Lately i am facing strange problem, when i boot my system, i get startup sound on my machine, but when i try to play mp3 or video, i can't hear any sound. But strangely when i restart my machine couple of times i able to hear the sound.

Below is the output of 'lspci' and 'lsmod | grep snd'

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82915G/P/GV/GL/PL/910GL Memory Controller Hub (rev 04)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82915G Integrated Graphics Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev d3)
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FB/FR (ICH6/ICH6R) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FW (ICH6/ICH6W) SATA Controller (rev 03)
40:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 01)


lsmod |grep snd
snd_intel8x0 33455 0
snd_ac97_codec 106082 1 snd_intel8x0
ac97_bus 12642 1 snd_ac97_codec
snd_pcm 80845 2 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_seq_midi 13132 0
snd_rawmidi 25424 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
snd_seq 51567 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 28931 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd 62064 7 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 14635 1 snd
snd_page_alloc 14115 2 snd_intel8x0,snd_pcm


Can anybody help?
Thanks in advance.
itachi
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 01, 2012 12:56 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No sound for mp3 or video

Postby xenopeek on Mon Oct 08, 2012 8:26 am

I can't make heads or tails from that :P Can you share the output of this command instead?
Code: Select all
inxi -SAx
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 14716
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests