Video Playback Query

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Video Playback Query

Postby gnaishes on Sun May 11, 2008 12:04 am

hi.. the problem i'm currently facing is that there'll be no display (only sound can be heard) whenever i m playing a video file if i'm using Compiz as the Visual Effects, whereas there'll be display and sound playback whenever i set the visual effects to none.

on a side notes, while with compiz turn on, there are display and sound if i play the movie thru MPlayer with "xv(X11/XV) or x11(XImage/Shm)" driver, but the display in full screen will be ony half. and if "gl" X11(OpenGL) driver is chosen, video playback in full screen will be very laggy..

Thanks in advance.

btw attach here is the xorg.conf..

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
HorizSync 30.0 - 70.0
VertRefresh 50.0 - 160.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "ATI Technologies Inc Radeon Mobility X700 (PCIE)"
Driver "fglrx"
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Technologies Inc Radeon Mobility X700 (PCIE)"
Monitor "Generic Monitor"
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
gnaishes
Level 1
Level 1
 
Posts: 14
Joined: Fri Mar 07, 2008 11:03 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Video Playback Query

Postby Husse on Sun May 11, 2008 7:57 am

It's probably due to ATI
Some Intel cards and some ATI cards have problems with Compiz - I would skip compiz, it's not that important
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Video Playback Query

Postby gnaishes on Sun May 11, 2008 9:26 pm

thanks for d reply..
is there any way around to kill two birds with one stone.. ?
thanks
gnaishes
Level 1
Level 1
 
Posts: 14
Joined: Fri Mar 07, 2008 11:03 pm

Re: Video Playback Query

Postby david dolphin on Sun May 18, 2008 3:10 am

Same problem here, Compiz running = No video playback, Turn it off and I am back to normal.

ATI 9800 Pro
david dolphin
 

Re: Video Playback Query

Postby david dolphin on Sun May 18, 2008 3:12 am

however... if you don't use the ati drivers you can use compiz and watch video... hmph.. dumb ati
david dolphin
 

Re: Video Playback Query

Postby gnaishes on Fri May 23, 2008 9:26 pm

david dolphin wrote:however... if you don't use the ati drivers you can use compiz and watch video... hmph.. dumb ati


but if u dn use d fglrx driver, wouldn't it b very laggy.. ?
gnaishes
Level 1
Level 1
 
Posts: 14
Joined: Fri Mar 07, 2008 11:03 pm


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests