Flash won't reinstall

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Flash won't reinstall

Postby carandol on Thu Jul 17, 2008 6:15 am

My Flash plugin in Firefox 3 stopped working for some reason yesterday -- I was just getting a blank square where it should be. I tried uninstalling and reinstalling flashplugin-nonfree, but when it got to the bit where it downloaded Flash, it came up with an Error 404 message and couldn't download it. However, Firefox then showed a "Plugin required" message rather than the blank rectangle. I then downloaded the Flash rpm from the Adobe website and installed that using alien and dpkg. Now flash-plugin (not flashplugin-nonfree) shows up as installed in Synaptic, but Firefox is still showing the plugin as missing. I've no idea what else I can do to persuade Firefox that Flash is installed. (It would be nice to know what caused it to disappear in the first place too!) Any help appreciated!
carandol
Level 1
Level 1
 
Posts: 40
Joined: Sat May 17, 2008 6:49 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Flash won't reinstall

Postby rascal on Thu Jul 17, 2008 6:32 am

I have the same issue. It just stopped working.

I tried synaptic, but then used the cli and apt-get. I purged flashplugin-nonfree and then installed it. I could see that the server that is contacted to receive flash itself is down. So, the package does its job, but macromedia does not do its job.

I have no clue what to do now but try again latter.
rascal
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Fri Jun 20, 2008 4:15 pm

Re: Flash won't reinstall

Postby rascal on Thu Jul 17, 2008 7:06 am

The answer, at least for now, is to purge the flash plugin from the repositories and install the plugin from the macromedia site be hand. It works and no update will mess it up. I hope. --- http://www.adobe.com
rascal
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Fri Jun 20, 2008 4:15 pm

Re: Flash won't reinstall

Postby carandol on Thu Jul 17, 2008 1:21 pm

rascal wrote:The answer, at least for now, is to purge the flash plugin from the repositories and install the plugin from the macromedia site be hand. It works and no update will mess it up. I hope. --- http://www.adobe.com


Aha! That's worked for me. I didn't remove the previous version before installing the one from the adobe site. Thanks! :D
carandol
Level 1
Level 1
 
Posts: 40
Joined: Sat May 17, 2008 6:49 am

Re: Flash won't reinstall

Postby rascal on Thu Jul 17, 2008 2:57 pm

Great, glad to hear that you are up on running with the flash plugin.
rascal
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Fri Jun 20, 2008 4:15 pm


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests