(Solved) Porked my flash plugin, no youtube now

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

(Solved) Porked my flash plugin, no youtube now

Postby morty007 on Sat Aug 30, 2008 11:25 am

I accidentally messed up my flash plugin while trying to figure out why a particular page on ebay was causing high cpu usage.


What I've tried to do to fix:

Uninstall and install the adobe flash plugin- tried to copy the libflashplayer.so into the usr/lib mozilla plugins folder, but it says that permission is denied.

I've followed this http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=904924

Image


Image


Here is the readout when I tried to uninstall and then reinstall.
Image



In terminal under java --version I get :
Unrecognized option: --version
Could not create the Java virtual machine.

Java is enabled in Firefox 3. So I'm just plain lost!

I tried this, but got a 404 error on the last step which means that the page doesn't exist.


Code:

sudo apt-get purge flashplugin-nonfree

then
Code:

sudo apt-get clean

then
Code:

sudo apt-get autoremove

then
Code:

sudo apt-get install flashplugin-nonfree
Last edited by morty007 on Sun Sep 07, 2008 9:56 am, edited 2 times in total.
Dell XPS M1530
Intel Core 2 Duo T5850
Dual Boot Windows 7 & Mint 9 32 bit
320GB
4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Intel Wifi link 4965agn
morty007
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Thu Jun 12, 2008 11:35 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Porked my flash plugin, no youtube now

Postby morty007 on Sat Aug 30, 2008 11:28 am

I also tried apt-get remove according to I think what merlwiz said on a post below, but I get this error :

apt-get remove --purge flashplugin-nonfree libflashsupportE: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
Dell XPS M1530
Intel Core 2 Duo T5850
Dual Boot Windows 7 & Mint 9 32 bit
320GB
4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Intel Wifi link 4965agn
morty007
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Thu Jun 12, 2008 11:35 pm

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby Guest on Sun Aug 31, 2008 3:57 pm

I killed my flash plugin for firefox this morning; I think it was when installing the VLC plugin. I tried a ton of installs (apt get, the package installer etc etc).
Nothing helped. It wasn't until I downloaded the plugin from Adobe and converted the .RPM file to .DEB, installed it, then went back and expanded it so I could get my hand on the .no(?) file to manually copy into the plugin folder that it worked.
Basically, it seems there were a server slowdown or something 'cause when I did the apt-get install flashplugin-nonfree it went through the motions and at the very end saying the response time from the server was too slow, and it failed.
Unfortunately it installed far enough that Firefox listed the plugin as more or less installed, but you got the text in Youtube saying it wasn't.
Also, the firefox plugin folder is ROOT only so I had to figure out how to open it as ROOT before being able to copy the file into the folder.

*Phew*

In short, make sure that server is not "down" yet...? And try a manual install, if possible as I did, if it doesn't work.
Guest
 

Re: Porked my flash plugin, no youtube now

Postby Stefan on Sun Aug 31, 2008 4:01 pm

morty007 wrote:I also tried apt-get remove according to I think what merlwiz said on a post below, but I get this error :

apt-get remove --purge flashplugin-nonfree libflashsupportE: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?



Oops forgot to log in. The post above is mine.
Anyway I missed this question. You have to start the command with the word "sudo" (without the quote marks) to make sure Gnome gets that you want to run a ROOT command.
Stefan
Level 1
Level 1
 
Posts: 18
Joined: Sun Aug 31, 2008 8:52 am

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby merlwiz79 on Sun Aug 31, 2008 6:52 pm

Flash 10 was update to a new beta and adobe removed the old package.

The new beta in the romeo(unstable) repo.
It works and here is the link.
http://packages.linuxmint.com/pool/rome ... 1_i386.deb
Last edited by merlwiz79 on Sun Aug 31, 2008 8:51 pm, edited 1 time in total.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby morty007 on Sun Aug 31, 2008 8:45 pm

Merl, I got a 404 error with that link. The good news is that after 24 hours I fixed it by folloing what ubuntu freak posted in the ubuntu forums.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=766683

sudo apt-get purge flashplugin-nonfree && sudo mkdir /usr/lib/flashplugin-nonfree && sudo cp -f ~/Desktop/libflashplayer.so /usr/lib/flashplugin-nonfree/ && sudo ln -sf /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so /etc/alternatives/firefox-flashplugin && sudo ln -sf /etc/alternatives/firefox-flashplugin /usr/lib/firefox-addons/plugins/flashplayer-alternative.so

Ok so that fixed it for me, but I cannot see CNN videos, and metacafe vids use up about 50% of my cpu cycles. And some flash content totally crashes firefox 3 completely. youtube is fine though. It says I have version 10,0,0,569 installed

My original post on what was messed up is here http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=904924
Dell XPS M1530
Intel Core 2 Duo T5850
Dual Boot Windows 7 & Mint 9 32 bit
320GB
4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Intel Wifi link 4965agn
morty007
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Thu Jun 12, 2008 11:35 pm

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby merlwiz79 on Sun Aug 31, 2008 8:56 pm

Well nspluginwrapper is suppose to stop flash from crashing firefox but you aren't using it since you didn't install it correctly.
viewtopic.php?p=99704#p99704
I fixed the link just change apt install flashplugin-nonfree to double clicking the .deb file.

I don't have any of the problems you are having.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby morty007 on Sun Aug 31, 2008 10:24 pm

Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Merl.

You solved 99.9% of my flash problems. My CNN videos still won't play and this ebay page uses up my cpu, but I can live with that. http://cgi.ebay.com/NEW-DELL-INSPIRON-1 ... 911.c0.m14

Edit--It only uses up my cpu when I scroll down to the green borders where it describes the laptop.
Dell XPS M1530
Intel Core 2 Duo T5850
Dual Boot Windows 7 & Mint 9 32 bit
320GB
4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Intel Wifi link 4965agn
morty007
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Thu Jun 12, 2008 11:35 pm

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby merlwiz79 on Sun Aug 31, 2008 11:05 pm

morty007 wrote:Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Thank you Merl.

You solved 99.9% of my flash problems. My CNN videos still won't play and this ebay page uses up my cpu, but I can live with that. http://cgi.ebay.com/NEW-DELL-INSPIRON-1 ... 911.c0.m14

Edit--It only uses up my cpu when I scroll down to the green borders where it describes the laptop.

Like before I don't have those problems.
It does go up about 5% on that ebay page but i'm scrolling and there is flash.

I could play cnn videos.
Can you post a link to the one that's not playing?
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby morty007 on Sun Aug 31, 2008 11:48 pm

Actually, they play if I go to the video link up on the top page of cnn. But if I just click on one of the ones on the homepage (like the one's that are talking about hurricane gustav) then that opens up a window and I get the following:



That ebay page just sucks the life out of my cpu, it's crazy.
Last edited by morty007 on Mon Sep 01, 2008 12:59 am, edited 1 time in total.
Dell XPS M1530
Intel Core 2 Duo T5850
Dual Boot Windows 7 & Mint 9 32 bit
320GB
4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Intel Wifi link 4965agn
morty007
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Thu Jun 12, 2008 11:35 pm

Re: Porked my flash plugin, no youtube now (Pics)

Postby merlwiz79 on Mon Sep 01, 2008 12:06 am

First you have your email in that pic.
Second that's not the flash video player, it's a cnn video player.
All flash videos are at http://www.cnn.com/video
I don't think there is a live feed because http://www.cnn.com/video doesn't do anything when I click Live Video.
None of the live links work.
Maybe I'll try it in Vista.

Ok the FAQ's page says
Windows Media Player is required to utilize CNN Live Video. CNN Live Video is optimized for Windows Media Player version 9 and above. To check your version, open the player, select "Help," and then "About" from the top toolbar.

Guess it doesn't work because they require a plugin that they won't make for linux.
Try
http://www.cnn.com/video/live/cnnlive_1.asx
Since the stream you are looking at say stream=4
Replace the 1 to 4 like this.
http://www.cnn.com/video/live/cnnlive_4.asx
Might work with this but haven't tried:
http://www.linuxquestions.org/questions ... eo-591293/
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: (Solved) Porked my flash plugin, no youtube now

Postby morty007 on Sat Sep 13, 2008 5:06 pm

Turns out this is a huge, huge bug and I'm not the only one.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/192888
Dell XPS M1530
Intel Core 2 Duo T5850
Dual Boot Windows 7 & Mint 9 32 bit
320GB
4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm
256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Intel Wifi link 4965agn
morty007
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Thu Jun 12, 2008 11:35 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests